Hrvatske vode
 

Aglomeraciji Novska 123 milijuna kuna za razvoj vodoopskrbe i odvodnje

U Novskoj su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Novska te ugovori o sufinanciranju projekta.

Projekt razvoja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Novska financira se bespovratnim sredstvima fondova Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 123.631.284,60 kuna. Ukupni prihvatljivi troškovi su 98.905.027,68 kuna, a bespovratna sredstva Europske unije 70.105.921,45 kuna ili 70,88%. Preostali iznos odnosi se na nacionalno sufinanciranje Ministarstva zaštite okoliša, Hrvatskih voda i grada Novske. Riječ je o projektu koji će do 2020. godine donijeti značajna ulaganja u javnu vodoopskrbu i odvodnju na području aglomeracije Novska.

Humanitarna akcija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Djelatnici Hrvatskih voda i ove su godine uspješno sudjelovali u humanitarnoj akciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Akcijom koja se posljednja dva mjeseca provodila u Hrvatskim vodama prikupljeno je 20 kilograma čepova.

Oglas

Hrvatske vode pristupaju izgradnji Retencije Ogulin s pripadajućim objektima na zemljištu u k.o. Ogulinski Hreljin, Sveti Petar i Vitunj.

Oglas

Hrvatske vode pristupaju regulaciji i uređenju potoka Orehovec u Brestovcu Orehovečkom.

Oglas

Hrvatske vode pristupaju regulaciji i uređenju potoka Črnomerec - Veliki potok, gradnje sabirnog kanala, geotehničkih građevina i servisnog puta u zoni Črnomerec od kraja ulice Črnomerečki potok do brane Črnomerec.

1,76 milijardi kuna za “Projekt Rijeka”

Ugovore o dodjeli bespovratnih europskih sredstava i sufinanciranju projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka” u Rijeci su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Andrej Marochini.

Održan radni sastanak na temu Sutlanskog/Vonarskog jezera

Drugi radni sastanak na temu Sutlanskog/Vonarskog jezera održali su danas ministar zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske dr.sc. Tomislav Ćorić i ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravko Počivalšek.

Potpisani ugovori za izgradnju sustava navodnjavanja Đolta i Novi Gradac – Detkovac

Potpisani su ugovori za izgradnju sustava navodnjavanja Đolta i Novi Gradac – Detkovac. Ugovore su potpisali župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, generalni direktor Hrvatskih voda te zajednica ponuditelja Brana i Vodotehnika.

Gdje Dunav ljubi nebo – za ljepši Ilok, obilježen Međunarodni dan Dunava

Akcijom čišćenja obale Dunava u Iloku ove je godine obilježen Međunarodni dan Dunava u organizaciji Udruge „Cuccium“ iz Iloka, Hrvatskih voda i Coca-Cole HBC Adria te podršku Ministarstva zaštite okoliša i energetike. U akciji su sudjelovali građani Iloka, djelatnici Hrvatskih voda, srednjoškolci iz Iloka, a pridružili im se i zamjenik gradonačelnice Iloka Josip Kovač kao i brojni drugi predstavnici udruga koje djeluju na području grada Iloka, ribička društva, komunalna tvrtka, Turistička zajednica grada Iloka i drugi.

Izašao je novi broj časopisa Hrvatska vodoprivreda

Pozivamo vas da prelistate novi broj časopisa Hrvatska vodoprivreda koji je moguće pregledati i na web stranicama Hrvatskih voda, čime smo omogućili uvid u sadržaj većem broju čitatelja.

Stranice