Hrvatske vode
 

Oglas

Potpuno izvlaštenje nekretnina radi gradnje sustava zaštite naselja Donja Jelenska i Zapolic od velikih voda Save i potoka Jelenska na području grada Popovača u Sisačko-moslavačkoj županiji, na katastarskim česticama u k.o. Stružec i k.o. Potok.

Potpisan sporazum između Hrvatskih voda i Grada Karlovca

Potpisan je sporazum između Hrvatskih voda i Grada Karlovca o financiranju izgradnje odvodnje u okviru aglomeracije Karlovac - Duga Resa. Koliko je velik i važan obuhvat ovog projekta govore činjenice da će zahvatiti devet karlovačkih naselja; Gornje Mekušje, Kamensko, Turanj, Malu Švarču, Donju i Gornju Švarču, Jamadol, Drežnik i Hrnetić, odnosno područje s oko devet tisuća domaćinstava.

Potpisani ugovori za 498 milijuna kuna vrijednu aglomeraciju Velika Gorica

U Velikoj Gorici potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“. Ugovore su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i direktor Vodoopskrbe d.o.o. Nikica Visković. Projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“ ukupno je vrijedan 498.612.651 kuna, a sufinancira se s 268.788.163 kuna bespovratnih EU sredstava kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“. EU sufinanciranje iznosi 67,38% prihvatljivih troškova projekta.

Potpisani ugovori o dodjeli EU sredstava za realizaciju 397 milijuna kuna vrijednog projekta aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi" potpisani su u Ninu. Ugovore su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko, načelnik općine Privlaka Gašpar Begonja, načelnik općine Vrsi Luka Perinić te Hrvoje Bašić, direktor Vodovoda Vir d.o.o. koji je korisnik projekta.

Vremeplovna H₂O avantura „Voda je život“

U okviru dječjeg programa Hrvatskih voda  pripremljena je zabavno – ekološka predstava pod nazivom „Voda je život“, koja se prikazuje u osnovnim školama za djecu nižih uzrasta u izvedbi Kazališne družine Daska iz Siska. Predstava je poklon Hrvatskih voda školama koje sudjeluju u natječaju „Najmlađi za vode Hrvatske“ i ostalim zapaženim školama s eko-projektima, kao edukativni poticaj generacijama koje će u budućnosti brinuti o našim vodama.

Priopćenje za javnost: Stanje vodostaja

Rijeka Sava

Vrh vodnog vala rijeke Save trenutno se nalazi na području grada Zagreba. Visina vodostaja rijeke Save u Zagrebu u 8 sati iznosila je +382 cm i stagnira što znači da se ne očekuje daljnji porast vodostaja na području grada Zagreba.

Priopćenje za javnost: Prognoza i stanje vodostaja

PROGNOZA I STANJE VODOSTAJA

Tijekom protekla 24 sata značajnija količina novih oborina pala je na gornjem toku sliva rijeke Save u Sloveniji. Ove oborine u kombinaciji s onima od prethodnog dana utjecale su na formiranje vodnog vala rijeke Save u Sloveniji čiji se vrh očekuje na Jesenicama oko ponoći. S obzirom da je ipak pala nešto manja količina oborina od prognoziranih, maksimalni protok rijeke Save na Jesenicama ne bi trebao premašiti 2200 m3/s (jučerašnja prognoza bila je 2500 m3/s). Prema trenutačno raspoloživim prognostičkim modelima tijekom iduća 24 sata nešto veća količina oborina očekuje se na području sliva rijeke Save i Kupe u Republici Sloveniji te sliva Kupe-Dobre u Hrvatskoj, kao i području Like i Kvarnera. Ipak, ove količine kišnih oborina reda veličine 20-30 mm neće ne bi trebale dovesti do ozbiljnijeg pogoršanja situacije na terenu u smislu daljnjeg znatnijeg porasta vodostaja već će utjecati prvenstveno na dugotrajnost relativno visokih vodostaja.

Završne prezentacije slikovnica u blagdanskom ozračju!

Uoči blagdana Sv. Nikole i božićnog veselja, Dječji vrtić Sisak Stari – Ciciban je 7. prosinca ugostio Hrvoja na završnoj prezentaciji slikovnica Hrvatskih voda. Uz mnogobrojne priče i dojmove o Sv. Nikoli i Krampusu te prigodno okićenom vrtiću, nismo mogli ni zamisliti svečaniji završetak ovogodišnjih prezentacija uz naše poklone - slikovnice i veselje mališana.

Prva nacionalna radionica dionika - projekt DanubeSediment

U Zagrebu je prošli tjedan u poslovnoj zgradi Direkcije Hrvatskih voda održana prva nacionalna radionica dionika međunarodnog EU projekta “Upravljanje dunavskim nanosom-obnova bilance nanosa u Dunavu”; DanubeSediment (EU Interreg program Dunavski Transnacionalni Program, DTP).  U radu prve radionice sudjelovalo je oko stotinjak stručnjaka iz raznih hrvatskih institucija, kao i djelatnika Hrvatskih voda u ulozi domaćina radionice.

Potpisani ugovori za 7 projekata iz područja upravljanja vodama u Slavoniji

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske u Osijeku, potpisano je šest ugovora vrijednih preko 1,7 milijardi kuna koji se odnose na sufinanciranje projekata sektora voda putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. te ugovor za uređenje desne obale rijeke Drave u Gradu Osijeku ukupne vrijednosti 44 milijuna kuna.

Stranice