Hrvatske vode
 

Potpisan sporazum Grada Ogulina i Hrvatskih voda – brže do otkupa katastarskih čestica

U Ogulinu je potpisan sporazum kojim se pravni tim od deset pravnika iz Županijske uprave za ceste, Razvojne agencije „Karla “, KODOS-a , Općih bolnica Karlovac i Ogulin, Grada Ogulina i Karlovačke županije stavlja na raspolaganje za sređivanje imovinsko-pravnih odnosa u cilju realizacije projekta retencije rijeke Dobre kao rješenja obrane od poplava Ogulina i njegovih prigradskih naselja.

Održane prve dječje radionice u projektu FRISCO

Na području sliva rijeka Bregane i Sutle, 6. i 7. studenog održane su dvije edukativne dječje radionice u okviru projekta FRISCO u OŠ Milana Langa u Bregani i OŠ Josip Broz u Kumrovcu.

Održane prve dvije radionice Projekta FRISCO1

U periodu od 6. do 7. studenog održane su dvije radionice Projekta FRISCO1, jedna u Bregani, a druga u Kumrovcu.

Učenici OŠ Jure Kaštelana i OŠ Alojzija Stepinca oduševljeni Hrvojem

Puna učionica učenika trećih razreda OŠ Jure Kaštelana s učiteljicama Jasnom Geček i Željkom Kurilić Kuzman 25. listopada, dočekali su Hrvoja i sa zanimanjem poslušali prezentaciju edukativnih slikovnica Hrvatskih voda. Pedagogica i voditeljica Ekoprojekta škole, Zdravka Ciglenečki, predstavila je predavača Hrvatskih voda i podsjetila zašto su nam vode važne.

Tijekom studenog kreću radionice za djecu i odrasle na temu podizanje svijesti javnosti o poplavama u okviru Projekta FRISCO1

U okviru Projekta FRISCO1 slijedom planiranih aktivnosti podizanja svijesti javnosti o poplavama, Hrvatske vode kao vodeći partner Projekta, organiziraju na hrvatskoj strani, na šest prekograničnih slivova, provedbu radionica Podizanja svijesti javnosti o poplavama, zaštiti od poplava, upravljanju i smanjenju rizika od poplava, namijenjenih građanstvu i djeci školske dobi.

Prije 53 godine rijeka Sava je poplavila Zagreb

Prije 53 godine, u noći s 25. na 26. listopada 1964. rijeka Sava je poplavila Zagreb te je došlo do pucanja nasipa. Posljedice poplave bile su katastrofalne, nabujala Sava poplavila je trećinu Zagreba i prekrila više od 6 000 ha gradskog područja na kojemu je živjelo 180 tisuća ljudi.

Potpisan ugovor o sufinanciraju 14,4 milijuna kuna za kanalizacijski sustav mjesta Gruda

Ugovor o sufinanciranju 14,4 milijuna kuna vrijednog projekta izgradnje kanalizacijskog sustava mjesta Gruda potpisali su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Konavoskog komunalnog društva Marko Glavić.

U Vinkovcima održan prvi operativni sastanak partnera projekta FORRET

Projekt FORRET, punog naziva „Razvoj projekta prekogranične šumske retencije za integrirano upravljanje rizicima od poplava, okolišem i šumama“  / Development of Transboundary Forrest Retention Project for Integrated Flood Risk, Environmental and Forestry Management je zajednički prekogranični projekt hrvatskih i srbijanskih institucija nadležnih za: upravljanje vodama i upravljanje rizicima od poplava

Potpisani ugovori o EU sufinanciranju 6 vodnokomunalnih projekata vrijednih 1,7 milijardi kuna

U prostorijama Hrvatskih voda potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju 6 vodnokomunalnih infrastrukturnih projekata.

Oglas

Ponuda za otkup nekretnina na projektu izgradnje lijevoobalnog nasipa rijeke Kupe od željezničkog mosta u Karlovcu do Brodaraca, od KM 137+450 do KM 144+300 – mjera 1 – III. etapa. Više informacija pročitajte u priloženom dokumentu.

Stranice