Hrvatske vode
 

Međunarodni stručni skup „Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji“

U organizaciji Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacija od 4. do 8. listopada 2017. godine u Vodicama, održava se stručno-poslovni skup s međunarodnim sudjelovanjem koji okuplja veliki broj stručnjaka koji se bave vodoopskrbom, odvodnjom i pročišćavanjem otpadnih voda.

Investicijski zamah koji je već započeo u Hrvatskoj, a u značajnijoj mjeri se očekuje posebno u nadolazećim godinama, predstavlja vjerojatno jedan od najvećih investicijskih ciklusa na ovim prostorima u povijesti, a zasigurno najveći u području vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Na centralnom godišnjem događanju, s namjerom da kroz razmjene informacija, znanja i iskustva šireg kruga pojedinaca, tvrtki i ustanova u značajnoj mjeri doprinese razvoju i napretku predmetne problematike, bit će nazočno 650 ljudi iz 17 zemalja, 42 tvrtke, državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo Elizabeta Kos, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te ambasador Republike Češke budući da je Republika Češka zemlja partner.

Uz prezentacije stručnih radova značajni dio stručnog skupa ima i raznovrsni popratni program izlaganja proizvoda i usluga te tematske radionice na kojima se u ugodnoj atmosferi prezentiraju ustanove i tvrtke sa svojim najnovijim dostignućima i programima. Na polju vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Hrvatskoj, ali i šire, u tijeku su mnogobrojne aktivnosti pripreme i provedbe velikog broja investicija s ciljem značajnijeg povećanja standarda vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja. U vezi s tim je i niz aktivnosti koje se paralelno odvijaju, a usmjerene su na unapređenje cjelokupnog sektora vodnoga gospodarstva i povećanje standarda krajnjih korisnika, uz približavanje ciljevima i dostignućima koje Hrvatska, kao punopravna članica Europske unije, želi postići. Na ovom stručnom skupu planiran je tako i niz stručnih izlaganja i prezentacija, diskusije i aktivno sudjelovanje većeg broja sudionika u razmatranju predmetne problematike među kojima su i predstavnici Hrvatskih voda, odnosno širokog spektra navedenih aktivnosti. Cjelokupna planirana problematika je podijeljena u četiri tematske cjeline: vodoopskrba, odvodnja otpadnih voda, njihovo pročišćavanje te ekonomsko-pravni aspekti poslovanja javnih isporučitelja vodnih usluga i provedba EU projekata u vodnom gospodarstvu.

Galerija