Hrvatske vode
 

Priopćenje za javnost: Prognoza i stanje vodostaja

S obzirom na velike količine snijega, osobito na području Gorskog kotara i Like te najavljeno zatopljenje za vikend i tijekom idućeg tjedna, očekivano će doći do topljenja snijega te porasta vodostaja. Prema trenutačnim prognozama, najavljeno zatopljenje na ugroženim područjima ipak bi trebalo biti postepeno, odnosno s očekivanim rasponom temperatura tijekom dana od nule do maksimalnih +10°C.

Zbog trenutačne hidrometeorološke situacije i danas će se sastati Stožeri civilne zaštite grada Karlovca i Ogulina na kojima sudjeluju u stručne službe Hrvatskih voda. Na prijedlog Hrvatskih voda započele su preventivne mjere obrane od poplava koje, između ostaloga, uključuju i postavljanje montažnih elemenata tzv. box barijera na području Karlovca kao jednom od najugroženijih područja.

Hrvatske vode su u stalnom kontaktu s Državnim hidrometeorološkim zavodom i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, a u slučaju promjena vremenskih prilika i naglog zatopljenja ili većih kišnih oborina od trenutačno prognoziranih, zatražit će se sudjelovanje i drugih sudionika u obrani od poplava.

Svi vodostaji u Republici Hrvatskoj su niski i trenutačno u domeni malih voda.

Galerija