Hrvatske vode
 

Projekt FRISCO1 uspješno završio s radionicama o podizanju svijesti javnosti o poplavama

Posljednja u nizu radionica o podizanju svijesti javnosti o poplavama za odrasle održana je u Brodu na Kupi. Kako smo već pisali, u sklopu projekta FRISCO1, tijekom studenog, održane su tematske interaktivne radionice o podizanju svijesti javnosti o poplavama u suradnji sa partnerima na projektu putem programa suradnje INTERREG Slovenija – Hrvatska 2014.-2020.: Državnim hidrometeorološkim zavodom i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, duž šest prekograničnih slivova: prekogranični sliv Bregana, prekogranični sliv Sutle, prekogranični sliv Drave, prekogranični sliv Mure, prekogranični sliv Dragonje i prekogranični sliv Kupe.

I na ovoj posljednjoj radioni, sve potrebne informacije i odgovore građani su dobili od stručnjaka Hrvatskih voda koji su zaduženi za navedena vodna područja kao i od stručnjaka DHMZ-a i DUZS-a.

Partneri na projektu FRISCO1 pružili su javnosti informacije na koji način će se uočeni rizici od poplava na pojedinom slivu rješavati u okviru ovog projekta, odnosno koji su ciljevi i očekivani rezultati projekta, također, koje se građevinske mjere analiziraju i predlažu za buduću provedbu na njihovim slivnim područjima kako bi se osigurala što učinkovitija zaštita od poplava stanovništva i njihove imovine na tom prekograničnom prostoru.

Iako projekt FRISCO1 ne donosi građevinske mjere, već tehničke analize, ispitivanja i izrade studija kojima će se u konačnici dati rješenje za građevinske mjere, sudionici radionica bili su zadovoljni pruženim informacijama.

Da podsjetimo, cilj svake radionice je pružiti informacije o Projektu FRISCO1 kojeg provodi 8 projektnih partnera iz Hrvatske i Slovenije na šest prekograničnih slivova: Kupa, Sutla, Drava, Mura, Dragonja i Bregana, s ciljem dobivanja optimalnih i usuglašenih mjera za smanjenje rizika od poplava i unapređenje sustava upravljanja rizicima od poplava na prekograničnoj razini.

Radionice su organizirale Hrvatske vode kao vodeći partner projekta s hrvatskim projektnim partnerima Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ) i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje (DUZS). Kako je bilo na radionici za odrasle u Brodu na Kupi, pogledajte u foto galeriji.

Galerija