Hrvatske vode
 

Predstavom „Voda je život“ nagrađena škola u Obrovcu Sinjskom

Osnovna škola Ivana Mažuranića iz Obrovca Sinjskog 30. listopada 2014. godine ugostila je izvođače kazališta Daska iz Siska s predstavom „Voda je život“, koja je izvedena kao nagrada Hrvatskih voda koju su osvojili učenici škole u okviru ovogodišnjeg natječaja Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske 2014“ za Najoriginalniji projekt škola prema izboru povjerenstva - velika maketa slapa s porukama o vodi.

U prostorima OŠ Ivana Mažuranića u Obrovcu Sinjskom održane su tri izvedbe predstave za učenike nižih i viših razreda, kojima je na zanimljiv i moderan način prikazana problematika očuvanja voda, a kojom su se bavili i učenici cijele škole izrađujući veliku maketu slapa s porukama o vodi, koja krasi hol škole. Oduševljenje predstavom, njenim edukativnim karakterom i zanimljivim projekcijama na platnima koji podsjećaju na futurističko hologramsko komuniciranje u „vremeplovu“ iskazali su osim učenika i nastavnici škole. Veliko zadovoljstvo s izvedbom predstave i glavnim likom Oskarom, učenici su pokazali na zajedničkim fotografijama s glumcem Nebojšom Borojevićem, koji nije krio zadovoljstvo neočekivano odličnim reakcijama učenika.

Posebno zadovoljstvo iskazao je i ravnatelj škole Tomislav Budimir, koji je zahvalio Hrvatskim vodama i izvođačima na ovoj edukativnoj predstavi i nagradama koje je osvojila škola u natječaju, ističući kako škole u manjim mjestima nemaju često priliku u svojim prostorijama ugostiti kazališta i slične edukativne sadržaje. Stoga je ova nagrada zaista došla u prave ruke, o čemu svjedoči i najava ravnatelja kako će učenici s nastavnicima i dalje nastaviti na projektima očuvanja voda, s još većim entuzijazmom i poticajom, kako bi se ponovno prijavili na natječaj Hrvatskih voda i slijedeće godine. Ovakve pozitivne ocjene obrazovnih institucija i oduševljenje mališana, poticaj su nam u nastavku provedbe našeg dječjeg programa, kojim nastojimo odgajati mlade generacije odgovorne prema vodama i okolišu u kojem žive.

Predstava „Voda je život“ nastavlja svoju turneju diljem Hrvatske, te se uskoro očekuje prikazivanje i u ostalim nagrađenim školama, od kojih će slijedeća nakon osnovne škole iz Obrovca Sinjskog biti OŠ Dvor, čiji su učenici osvojili dvije nagrade u kategoriji Istraživački projekt/radionica i Video spot.

link: http://www.os-ivan-mazuranic-han.hr/vijesti/325/predstava-voda-je-zivot