Hrvatske vode
 

Hrvatskim vodama uručen pehar festivala WEP effect 2021

Edukativni materijal Hrvatskih voda „Mali čuvari voda“, priručnik o vodi s pokusima za niže i više razrede, osvojio je prvu nagradu na WEP effect 2021 festivalu te je tim povodom u Europskoj kući u Ljubljani Hrvatskim vodama svečano uručena glavna nagrada.

Međunarodni Festival WEP effect 2021 (Water Educational Programs - Obrazovni programi o vodi) s temom „Edukacija o zaštiti voda, vodnim resursima i održivoj komunikaciji s javnošću“ održava se pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Slovenije, drugu godinu zaredom, a ove godine je održan on-line 8. listopada u organizaciji društva Vodna agencija. Na Festivalu su sudjelovali predstavnici komunalnih preduzeća, organizacija i raznih ustanova iz šest zemalja sa 74 edukativna projekta, svrstanih u četiri kategorije.

Dodjeli pehara i priznanja prisustvovali su veleposlanica Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije Tanja Miškova, organizator Festivala i predsjednik društva Vodna agencija Jože Cvetko, predsjednik Organizacijskog odbora Festivala dr. Jože Lipnik, predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva Festivala Janez Lipec, u ime organizatora svečanosti Irena Jesih, direktor JKP VIK Subotica Đerđ Šugar i predstavnica Hrvatskih voda Marija Vizner. Uz uvodne govore i kratko predstavljanje pobjedničkih projekata, svečano uručenje nagrada započela je on-line obraćanjem iz Bruxellesa slovenska poslanica u EU Parlamentu Ljudmila Novak, članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, čestitajući svim dobitinicima koji su svojim projektima dokazali kako edukativni programi za djecu doprinose podizanju ekološke svijesti budućih generacija i očuvanju voda. Predsjednik Organizacijskog odbora dr. Jože Lipnik uručio je direktoru JKP VIK Subotica Đerđu Šugaru priznanje za najbolji rad u kategoriji video materijala. Tanja Miškova, veleposlanica Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije svečano je uručila pehar Festivala WEP effect 2021 predstavnici Hrvatskih voda Mariji Vizner, čestitajući na posebno zanimljivom edukativnom materijalu za djecu osnovnih škola, koji je međunarodni ocjenjivački sud ocijenio visokim ocjenama te ga proglasio najboljim radom Festivala. Ukupno je dodeljeno pet nagrada i priznanja, od kojih su uz spomenute priznanja u pojedinim kategorijama dobili: Kazalište Daska iz Siska (u koprodukciji s Hrvatskim vodama) za predstavu „Voda je život“, Općina Medulin za slikovnicu „Morske avanture jednoga Jure“ i udruga STUP iz Brodskog Stupnika za rad „Važnost očuvanja vode za piće“.

Galerija