Hrvatske vode

Stranica je sufinancirana od strane Europske unije

11.07.2014.

U Osijeku održana svečanost početka radova na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture

OSIJEK – Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, danas je u pratnji domaćina, gradonačelnika Ivana Vrkića, obilježio svečani početak radova na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture u Osijeku. Ovaj je projekt ukupne vrijednosti od 72,5 milijuna eura sufinanciran bespovratnim sredstvima iz strukturnih fondova Europske unije u visini od 53 milijuna eura. Preostali iznos bit će pokriven sredstvima iz državnog proračuna, sredstvima Hrvatskih voda te grada Osijeka i naručitelja, tvrtke Vodovod-Osijek.

Uz grad Osijek, ovaj projekt obuhvaća i općinu Čepin te naselja Briješće i Tenja a svrha projekta je poboljšanje vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanje komunalnih otpadnih voda na području aglomeracije Osijek, koja broji ukupno 135 tisuća stanovnika. Glavne aktivnosti u sklopu projekta su:

  • izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s naprednim stupnjem pročišćavanja za 170.000 ekvivalent stanovnika
  • rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbnog sustava (16 km cijevi)
  • rekonstrukcija i izgradnja sustava odvodnje (66,5 km cijevi)
  • nabava opreme za upravljanje i održavanje sustava

Uz poboljšanje razine očuvanosti okoliša (posebno zaštita prirodne raznolikosti i biološkog sustava PP „Kopački Rit“) te zaštite zdravlja ljudi, kroz ovaj projekt očekuje se priključenje 98% stanovništva na sustav odvodnje i vodoopskrbe na području Osijeka.

Vezana galerija: 

U Osijeku održana svečanost početka radova na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture

-->