Hrvatske vode
 

Hrvoje u OŠ Pavleka Miškine

U ponedjeljak 16. veljače u prostorijama OŠ Pavleka Miškine održane su prezentacije slikovnice „Voda izvor života – zaštita voda“ za učenike trećih razreda koji su kroz zanimljiva predavanja naučili što onečišćuje vode i što sve moramo poduzeti kako bismo smanjili ovakva onečišćenja i očuvali vode.

Sedamdeset učenika 3a, 3b i 3c razreda OŠ Pavleka Miškine pod vodstvom učiteljica Suzane Perkov, Danijele Ćurić i Nikoline Matovina Hajduk sudjelovalo je u prezentaciji slikovnice „Voda izvor života – zaštita voda“, koju su održali predstavnici Hrvatskih voda Marija Vizner i Nihada Omerdić, te autorica ilustracija Martina Zelenika Moon uz tehničku podršku Andrijane Pavić i Ivana Budišića.

Uz uvodno upoznavanje učenika s kornjačom Hrvojem, učenici su saznali što sve onečišćuje naše vode i što bismo sve morali poduzeti kako bismo ova onečišćenja smanjili. Na pitanja o onečišćenjima u domaćinstvu, mnoge ručice u zraku bile su znak kako djeca znaju što sve „prlja“ vodu u svakodnevnom životu jedne obitelji. Kamo idu otpadne vode i gdje se one ispuštaju, mnogi su znali. Samo poneke pametne glavice su znale gdje se otpadne vode pročišćavaju, a svi ostali to su saznali na predavanju. S pažnjom su učenici slušali kako industrija, promet i poljoprivreda onečišćuju vode, a u razgovoru s predavačem su pokušavali dati razna rješenja u sprječavanju ovakvih pojava. Savjeti Hrvoja o štednji i čuvanju voda podsjetili su učenike kako je potrebno usvajati dobre navike u svakodnevnom životu jer ćemo tako svi zajedno sudjelovati u očuvanju svih živih bića na našem lijepom plavom planetu. Veliko zanimanje učenika pobudili su prikazi zadataka, naljepnica i edukativnog postera koji su sastavni dio svake slikovnice, a koji na zabavan način provjeravaju znanje i utvrđuju nove spoznaje.

Ugodno druženje završili smo podjelom slikovnica svim učenicima, koji su s velikim nestrpljenjem prelistavali slikovnicu i međusobno komentirali sadržaj. Uz obećanje da ćemo se ponovo vidjeti i družiti s Hrvojem u nastavku izdanja nove edukativne slikovnice, koja će izaći ove godine, oprostili smo se s učenicima i učiteljicama ove lijepe i obnovljene škole.

Zahvaljujemo učiteljicama i učenicima OŠ Pavleka Miškine na zajedničkom druženju, a posebno učiteljici mr. Sanji Canjek-Androić koja je pomogla u organizaciji prezentacije.

Galerija

Hrvoje u OŠ Pavleka MiškineHrvoje u OŠ Pavleka MiškineHrvoje u OŠ Pavleka MiškineHrvoje u OŠ Pavleka MiškineHrvoje u OŠ Pavleka MiškineHrvoje u OŠ Pavleka Miškine