Hrvatske vode
 

Godinu dana od „Ogulinskog modela“ rješavanja imovinsko-pravnih odnosa

Prošlo je godinu dana od početka rada na tzv. „Ogulinskom modelu“ rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u projektu obrane od poplave grada Ogulina. Nakon godinu dana rada ovaj se model pokazao iznimno učinkovit te su svi sudionici/partneri koji su uključeni u ovaj način rada na imovinsko-pravnim odnosima, suglasni da je ovaj jedinstven model u Hrvatskoj dobar primjer kako se sinergijom svih sudionika mogu postići mnogo bolji učinci. Prezentirano je to i podacima koji su najbolji pokazatelj uspješnosti, a oni kažu da je u godinu dana otkad su pravni timovi krenuli rješavati imovinsko-pravne poslove na ovom projektu broj riješenih predmeta povećan za 7 puta. Od ukupno 790 čestica, u obuhvatu Sporazuma je njih 339.
 
Od početka rada, odnosno 15. studenog 2017. godine, kada je Sporazum potpisan, riješeno je 176 čestica, a prije toga je godišnje rješavano 25 čestica, iz čega se jasno vidi veliko ubrzanje i učinkovitost u radu. Župan Jelić osobno je pohvalio sve koji rade na ovom projektu te zahvalio svim pravnicima, napose onima koji su zaposleni u drugim institucijama, na vrijednom radu koji je rezultirao ovako dobrim učinkom.
Generalni direktor hrvatskih voda Zoran Đuroković je u svojoj prezentaciji prikazao presjek radova na projektu obrane od poplave Ogulina, napomenuvši da cijeli projekt košta 185 milijuna kuna, od čega su 85% sredstva iz EU fondova. Prema njegovim riječima, za očekivati je da se cijeli projekt obrane od poplave Ogulina završi do 2023. godine.  
 
O temi su govorili predstavnici Ogulina gradonačelnik Dalibor Domitrović i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, župan Karlovačke županije Damir Jelić i županijska pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Marina Jarnjević, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te predstojnica Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Ines Pavlačić, uz nazočnost članova pravnih timova koji provode ovaj model.

Galerija