Hrvatske vode
 

Hrvoje posjetio OŠ Ivana Kozarca u Županji

U utorak, 22. prosinca 2015. godine Hrvoje je posjetio OŠ Ivana Kozarca u Županji. U ove predblagdanske dane Hrvoje je odlučio posjetiti učenike 3a, 3b, 3c i 3d razreda koji su u pratnji svojih učitelja Zdenke Piljić, Tomislava Vidaković, Višnje Galović, Ljiljane Miličić te vjeroučiteljice Mande Kadić na poklon dobili prezentacije edukativnih slikovnica Život uz rijeku - POPLAVE i Voda izvor života – ZAŠTITA VODA. Dvorana je bila ispunjena malim zagonetnim glavicama koji su potiho i iznenađujuće mirno, potpuno udubljeni slušali prezentaciju koju im je održala autorica teksta slikovnice Marija Vizner.

Kako je Županja područje koje je nažalost upoznalo teškoće i nedaće poplava, djeca su znala odgovor na pitanje – što su to poplave, kako dolazi do njih te što su to zečji nasipi?

Na pitanje koliko kvalitetno, ispravno i štedljivo brinemo o našim vodama u svakodnevnom životu djeca su imala raznorazne odgovore. Najzanimljivije je bilo čuti kako sva djeca uredno potvrde konstataciju kako svi ljudi na zemlji prljaju naše vode, a na pitanje čine li to i oni – odgovor je NE!

Priča o zaštitnom znaku edukativne slikovnice Hrvatskih voda – kornjači Hrvoju posebno ih se dojmila. Mnogi od njih podijelili su svoja osobna iskustva o svojim kućnim ljubimcima kornjačama te o tome kako i na koji način se oni brinu o njima. Prezentacija je završila gromoglasnim pljeskom i zahvalom autorici i Hrvatskim vodama što su ih posjetili i za Božić i za kraj 2015. godine nagradili prekrasnom prezentacijom. Sva djeca su na poklon dobila slikovnice i veselo, sa smiješkom na licu fotografirala se kraj kornjače Hrvoja te veselo otišla na božićne i novogodišnje praznike.

Galerija

Hrvoje posjetio OŠ Ivana Kozarca u ŽupanjiHrvoje posjetio OŠ Ivana Kozarca u ŽupanjiHrvoje posjetio OŠ Ivana Kozarca u ŽupanjiHrvoje posjetio OŠ Ivana Kozarca u ŽupanjiHrvoje posjetio OŠ Ivana Kozarca u ŽupanjiHrvoje posjetio OŠ Ivana Kozarca u ŽupanjiHrvoje posjetio OŠ Ivana Kozarca u Županji