Hrvatske vode
 

Na sjednici Vlade u Dubrovniku potpisan ugovor o izgradnji Centra obrane od poplava u Opuzenu

Na sjednici Vlade u Dubrovniku, ministar državne imovine Goran Marić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su Ugovor o kupoprodaji nekretnina u Opuzenu koje su u vlasništvu Republike Hrvatske, a na kojima se planira izgradnja Centra obrane od poplava u Opuzenu.

Centar obrane od poplava u Opuzenu sa skladištem i poslovnim prostorom koristit će vodnogospodarska ispostava „Neretva-Korčula“. Lokacija poslovne zgrade bit će u Poduzetničkoj zoni u Opuzenu, a u tijeku je i postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove zgrade javne namjene.

S obzirom da je Republika Hrvatska vlasnik katastarskih čestica u Opuzenu na kojoj se planira graditi Centar obrane od poplava, pokrenut je postupak rješavanja imovinsko pravnih odnosa. Ministarstvo državne imovine donijelo je Odluku o prodaji zemljišta nakon čega je potpisan kupoprodajni ugovor. Planirana je izgradnja poslovne zgrade površine do 300 m2 s uređenjem okoliša. Procijenjena vrijednost projektiranja iznosi 1.250.000,00 kn, a građenja 7.000.000,00 kn.

Galerija