Hrvatske vode
 

Održani info dani u osnovnim školama

Povodom Svjetskog dana voda i Svjetskog dana šuma, u sklopu aktivnosti Podizanje razine svijesti o poplavama, od 19.- 21.03.2018. godine održani su edukativni info dani u Osnovnim školama “Antun i Stjepan Radić” u Gunji, “Ivan Filipović” u Račinovcima te u tri osnovne škole jednog od područja koje je najviše bilo pogođeno poplavama 2014. godine u Srbiji (općina Šid).

U obje škole u Hrvatskoj sudjelovalo je preko 120 učitelja i učenika 1.- 4. razreda. Edukacije su se provodile kroz kratke prezentacije i rad učiteljica i učitelja s djecom. U uvodnom dijelu članovi projektnog tima predstavili su projekt i održali kratke prezentacije o vodama i zaštiti od poplava te važnosti šuma i održivom gospodarenju šumama. Nakon uvodnog dijela i upoznavanja učenika s projektom, slijedio je rad učiteljica i učitelja s djecom po radionicama te su učenici kroz glazbene, likovne, literarne, keramičarske i recitatorske radionice učili o važnosti šuma i voda te očuvanju okoliša. Info dani su završili prezentacijama učeničkih radova, podjelom promotivnog materijala i druženjem uz zakusku.

Glavni cilj ove aktivnosti bio je informirati stanovništvo u oba pogranična područja o važnosti zaštite od poplava i očuvanja divljači, kao i poticanje prekogranične suradnje s posebnim naglaskom na učenike u lokalnim školama.

Link na stranicu projekta www.forestflow.eu.

Galerija