Proljetno izdanje časopisa Hrvatska vodoprivreda

10.04.2017
Proljetno izdanje časopisa Hrvatska vodoprivreda

Uoči Svjetskog dana voda izašao je novi broj Hrvatske vodoprivrede. Pozivamo da prelistate novi broj 218. časopisa kojeg je moguće pregledati i na web stranicama Hrvatskih voda čime smo omogućili uvid u sadržaj većem broju čitatelja.

Raznolike i mnogobrojne teme od društvene važnosti povezane s vodom iz područja vodnoga gospodarstva, okoliša, gospodarstva i kulture namijenjene su svima koji žele znati više o prirodi i svijetu koji nas okružuje. Osim teme koja je obilježila ovogodišnji Svjetski dan voda – Otpadne vode, izdvajamo i razgovor s ministrom zaštite okoliša i energetike Slavenom Dobrovićem, temu ulaganja u sustave odvodnje otpadnih voda kao i temu ponovne uporabe vode u tehnološkom procesu.

Stručnim člancima predstavljamo pitanja zbrinjavanja mulja u Hrvatskoj i zaštite podzemnih voda u kršu. Uz mnoge aktualne teme, prekrasnim fotografijama predstavljene su teme Plitvičkih jezera, Papuka i proljetnica.

U stvaranju i ovog broja časopisa sudjelovali su stručnjaci vodnoga gospodarstva te mnogi suradnici iz područja prirode, okoliša, umjetnosti, obrazovanja i kulture.  Iz tih razloga časopis se u nakladi od 2 500 primjeraka distribuira izvan granica i diljem Hrvatske svim državnim upravnim tijelima, jedinicama regionalne i lokalne samouprave, nacionalnim parkovima i parkovima prirode, županijskim ustanovama za zaštitu prirode, bibliotekama, znanstvenim institucijama, agencijama i zavodima, fakultetima, pojedinim školama i svima drugim ustanovama i pojedincima kojima je voda i njezino očuvanje osnovna misao i zadaća.

Časopis ima tradiciju izlaženja dugu skoro 25 godina i dobitnik je priznanja Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja Republike Hrvatske za dostignuća na području informiranja i obrazovanja za okoliš kao i nagrade Nobiliska za domete u publiciranju ekoloških tema te priznanja Dravski čon za medijsku suradnju na promociji Drave.