Hrvatske vode
 

Izabrani dobitnici eko-kviza i likovnih radova

Ovogodišnje deveto izdanje društveno odgovornog projekta „Lijepa naša Sava“ održano je tijekom svibnja, lipnja i srpnja u četiri hrvatska grada uz rijeku Savu: Županji, Zagrebu, Sisku i Slavonskom Brodu. Hrvatske vode su u navedenim gradovima imale svoj štand, na kojem su predstavljene edukativne radionice pokretnog laboratorija, likovne radionice i edukativni eko-kviz, s ciljem promicanja razine svijesti o važnosti zaštite voda kod najmlađih generacija. Na šarenim stolovima i predlošcima iz slikovnica Hrvatskih voda, nastajala su prava mala umjetnička djela s motivima vode i vodenog svijeta, a najljepši prizori s maskotom Hrvojem iz priča edukativnih slikovnica pokazali su koliko je djeci Hrvoje simpatičan i zanimljiv lik. Oni malo stariji mogli su ispuniti eko-kviz, u kojem su usput mnogo toga naučili.

Iz šarene kutije, u kojoj su se skrivali mnogobrojni listići eko-kviza, uz nazočnost komisije, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, izvukao je 19. kolovoza 3 najsretnija dobitnika s točnim odgovorima  u kvizu, a najsretniji su bili:

  • Patrik Vidaković iz Velike Gorice (8 godina)
  • Dora Panežić iz Velike Gorice (9 godina)
  • Domagoj Vidović iz Siska (17 godina)

Nakon proglašenja dobitnika nagrada eko-kviza, uslijedio je i izbor najboljih dječjih likovnih radova. Generalni direktor je zajedno sa suradnicima detaljno pregledao dječje radove te su izabrana najbolja tri rada. Iz mnoštva kreativnih, šarenih radova bilo je teško odabrati najbolji, no najljepšim ovaj puta su izabrani crteži:

  • Iris Maria Sedlar iz Zagreba (8 godina)
  • Valentina Baotić iz Županje (11 godina)
  • Mia Jošić iz Slavonskog Broda (12 godina)

Dobitnicima čestitamo i veselimo se ponovnom zajedničkom druženju, 07. rujna na svečanosti Dana Hrvatskih voda u Osijeku, kada će im biti uručene zaslužene nagrade.

Nadamo se kako će i iduće godine interes za laboratorijske radionice, likovne radove i eko-kviz biti velik. U iščekivanju jubilarnog desetog izdanja  društveno odgovornog projekta „Lijepa naša Sava“ veselimo se ponovnom susretu s mališanima i posjetiteljima, kako bi kroz zabavne i edukativne sadržaje nastavili promicati svijest o važnosti očuvanja voda, povratka rijeci Savi i iskorištavanja njezinih turističkih potencijala na temeljima održivosti.

Galerija