Hrvatske vode
 

OŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile Hrvoja

U ponedjeljak, 5. listopada 2015. u prostorijama OŠ Ivan Mažuranić u Sibinju i OŠ fra Bernardina Tome Leakovića u Bošnjacima održane su prezentacije slikovnice „Voda izvor života – zaštita voda“ za učenike nižih razreda, koji su kroz edukativna predavanja naučili što sve onečišćuje vode i što je potrebno poduzeti kako bi se smanjila onečišćenja u prirodi a naše vode očuvale.

U prijepodnevnim satima posjetili smo vrlo lijepo uređenu i dječjim radovima ukrašenu Osnovnu školu Ivana Mažuranića u Sibinju gdje nas je srdačno dočekala ravnateljica Mirela Mršić Pavičić. Slikovnice su predstavljene razigranim i znatiželjnim učenicima 1a i 1b razreda pod vodstvom učiteljica Lidije Kevo i Ivane Šišmanović, 2a razreda pod vodstvom učiteljice Katice Ostojić, 3a razreda pod vodstvom učiteljice Antonije Wursberg te 4a razreda pod vodstvom učiteljice Dijane Rubilović. Iza pristojnih i vrlo zainteresiranih lica krile su se vrlo pametne glavice pune znanja i ideja kako riješiti onečišćenje voda i štedjeti vodu. Dobili smo i obećanja kako će usvojena znanja pretočiti u svakodnevne navike štednje vode u kućanstvu, a svojim ukućanima skrenuti pažnju na važnost očuvanja voda. U poslijepodnevnim satima prezentacije su održane u OŠ fra Bernardina Tome Leakovića u Bošnjacima gdje nas je dočekao ravnatelj Marko Kovačević, a slikovnice su predstavljene učenicima 3a i 3b razreda pod vodstvom učiteljica Helene Jovanovac i Ivanke Jozić. Dječica su s oduševljenjem slušala priču o kornjači Hrvoju, njegovoj avanturi i onečišćenju rijeke na koje je naišao sa svojim prijateljima, poučnom predavanju vodočuvara i savjetima o štednji vode, a sretan završetak priče poučio je dječicu kako je očuvanje voda moguće samo uz svakodnevno i aktivno sudjelovanje svakog pojedinca koji će tako brinuti o našem najvažnijem resursu za opstanak čovjeka na planeti. Koliko je potrebno dnevno unijeti vode u naš organizam, kako možemo uštedjeti vodu kod pranja zubi, ruku i kupanja, je li bolje zalijevati vrt vodom kišnicom ili vodom iz slavine samo su neka od pitanja na koja su nam dali točne odgovore. Neki od učenika „ požalili“ su nam se na svoje roditelje koji prilikom pranja zubi ili ruku troše previše vode te slavinu ostave otvorenu. Rukica u zraku i zanimljivih pitanja nije nedostajalo, a odgovore su upijali i odobravali glavicama te na koncu sa smiješkom i zadovoljstvom na licu poslušali prezentaciju. Zajednička fotografija, kape na glavi nasmijanih mališana, veliki pljesak predavačima i zahvala Hrvatskim vodama na poklonima i lijepo provedenom popodnevu, obilježili su kraj ovog druženja koje ćemo dugo pamtiti.

Kako bi učenici osnovnih škola iz Sibinja i Bošnjaka i dalje bogatili i proširili svoje znanje, škole su na poklon dobile slikovnice, postere i časopise „Hrvatska vodoprivreda“.

Bila je ovo još jedna u nizu uspješnih prezentacija gdje su nam djeca ponovno potvrdila spremnost na sudjelovanje, iskazala volju, znanje i želju za još više ovakvih događaja, a Hrvatske vode pozvale da ih ponovno posjete prilikom izdanja sljedeće slikovnice.

Galerija

OŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile HrvojaOŠ Sibinj i OŠ Bošnjaci ugostile Hrvoja