Hrvatske vode
 

Predstavom „Voda je život“ nagrađena škola u Sisku

Nagradnom predstavom „Voda je život“ u izvedbi Kazališta Daska iz Siska, Hrvatske vode su zahvalile učenicima OŠ 22. lipnja i OŠ Ivana Kukuljevića iz Siska koji su sudjelovali u natječaju „Najmlađi za vode Hrvatske 2014“, te OŠ Dvor koja je osvojila nagrade u dvije kategorije Istraživački projekt/radionica i Video spot.

U prostorima kazališta Daska u Sisku – Daskalištu 13. studenog  izvedene su predstave „Voda je život“ za učenike 3.a i 3.b odjela OŠ 22. lipnja i učenike OŠ Ivana Kukuljevića iz Siska, a u petak 14. studenog u Narodnom sveučilištu u Dvoru u prepunoj dvorani za učenike od 1. do 8. razreda, kojima su se pridružila djeca najstarije grupe Dječjeg  vrtića Sunce.

Profesor Oskar Znanjić  imao je pune ruke posla u spašavanju svijeta od neodgovornih ljudi i zločestog brata Otta, koji ne mare za okoliš i očuvanje voda, u želji zgrtanja bogatstva na izvorima vode. Vraćajući se u „prošlost“, odnosno današnjost u 2014. godinu, profesor mora „ispraviti“ tijek povijesti sprečavajući brata Otta u njegovim namjerama uništenja voda i okoliša. U tome mu pomažu Hrvoje i učenici koji točno odgovaraju na pitanja i tako aktivno sudjeluju u sprečavanju uništenja života na Zemlji. Na ovaj vrlo zabavan i edukativan način učenici upoznaju zašto je voda važna, kako mogu štedjeti i čuvati vodu, kako se odgovorno odnositi prema prirodnim resursima.

Veliko oduševljenje predstavom pokazala su djeca osnovnih škola, ali i učitelji koji su je ocijenili kao vrlo koristan edukativni sadržaj koji na popularan način osvješćuje mlade, zamjenjujući sate poduke  nastavnog programa ove tematike.

Nastavak turneje kazališta Daska i predstave očekuje nas tijekom studenog i prosinca, kada će gostovati u osnovnim školama u Istri, Velikoj Pisanici i Macincu.

Više informacija na linku: http://www.os-22lipnja-sk.skole.hr/

Galerija

Voda je životVoda je životVoda je životVoda je životVoda je život