06.11.2014
Prognoza i stanje vodostaja za područje srednje i donje Save od 09:00 sati 06.11.14.

Vodostaji rijeke Save tijekom protekla 24 sata bili su u daljnjem opadanju nizvodno od Rugvice, dok su na uzvodnom dijelu u porastu , sve kao posljedica pale oborine na slivu rijeke Save u Sloveniji, pri čemu je za dionice mjerodavnih vodomjera Sava: Jasenovac, Mačkovac, Davor, Slavonski Kobaš i Slavonski Brod i dalje na snazi pripremno stanje obrane od poplava.

Vodostaji rijeke Korane tijekom protekla 24 sata bili su u blagom porastu nizvodno od Slunja, dok su na uzvodnom dijelu u stagnaciji, pri čemu su za dionice kontrolnog vodomjera Korana Luketić na snazi pripremne mjere obrane od poplava.

Tijekom protekla 24 sata vodostaji rijeke Česme bili su u daljnjem opadanju, pri čemu su ukinute redovne mjere obrane od poplava a za dionice mjerodavnog vodomjera Česma Ušće.

Prema trenutno raspoloživim podacima u naredna tri dana očekuju se znatne količine oborina, prije svega na područjima sektora E ‐ područje slivova sjevernog Jadrana i F – područje slivova južnog Jadrana, na slivu rijeke Save u Republici Sloveniji kao i na slivu rijeke Kupe u Republici Hrvatskoj, te je za očekivati je ponovni porast vodostaja rijeke Kupe sa pritokama (Korana, Mrežnica, Gornja Dobra, Glina, Sunja te ostalih manjih vodotoka) s uvođenjem mjera obrane od poplava.

Očekivana maksimalna protoka rijeke Save na ulazu u Republiku Hrvatsku očekuje se u iznosu od cca 1810 m3/s u večernjim satima 8.11. 2014., pri čemu je moguće uvođenje redovnih mjera obrane od poplava na gornjem toku rijeke Save.