Generalni direktor obišao radove na aglomeraciji Čakovec

02.11.2015
Generalni direktor obišao radove na aglomeraciji Čakovec

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić obišao je lokacije na kojima se provodi veliki infrastrukturni projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“.


S čelnim ljudima Čakovca i okolnih općina potvrđen je značaj kojeg ovaj projekt ima za područje aglomeracije te je predstavljena i daljnja dinamika radova.


„Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“ je infrastrukturni projekt koji se sufinancira iz strukturnih fondova EU, a uz Grad Čakovec, u projekt je uključeno i pet okolnih općina: Nedelišće, Pribislavec, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu i Šenkovec. Ovaj infrastrukturni projekt ukupno je vrijedan više od 273 milijuna kuna, a Europska unija ga sufinancira sa 73 %.


Dovršetkom projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“ očekuje se smanjenje nekontroliranog ispuštanja otpadnih voda u podzemne vode, zaštita vodnih resursa, stanovništva i okoliša od negativnog utjecaja ispuštanja komunalnih otpadnih voda u otvorene vodotoke kao i poboljšano prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda u aglomeraciji radi potpune sukladnosti s Direktivom EU o odvodnji i pročišćavanju komunalnih otpadnih voda.