U Križevcima svečano potpisan Ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

11.05.2022
U Križevcima svečano potpisan Ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

U sklopu projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci svečano je potpisan ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda vrijedan 48.750.000,00 kuna bez PDV-a. Potpisivanju Ugovora nazočili su gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i načelnica Sektora za projekte iz područja vodnog gospodarstva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Kamen Cerar. Ugovor je potpisan između Vodnih usluga d.o.o. Križevci i tvrtke Radnik d.d. Planirani rok izvođenja radova je 36 mjeseci.

„Ovaj današnji dan zalog je za budućnost grada Križevaca. Izgradnja pročistača, kao sastavni dio grupe cijele aglomeracija, zalog je za budućnost naših generacija, potomaka te zdravlja i prirodnog okruženja koje Križevci žele biti. Silno mi je drago da na tom putu imamo kvalitetne partner, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatske vode“, rekao je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

O važnosti i vrijednosti projekta aglomeracija govorio je i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić. „Projekt uz renomiranog izvođača nije upitan, a stručne službe Hrvatskih voda pratit će razvoj aglomeracija. Cilj da svi budemo pobjednici na način da projekti uspiju“, zaključio je Vukmirić.

Načelnica Sektora za projekte iz područja vodnog gospodarstva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Kamen Cerar tom se prilikom osvrnula na rast cijena na građevinskom tržištu uslijed korona krize i rata u Ukrajini te naglasila kako je veliko povećanje potražnje za dodatnim sufinanciranjem projekata aglomeracije kako se oni ne bi zaustavili. 11 projekata iz postojećeg operativnog programa, među kojima su i Križevci, prebacit će se u Nacionalni program oporavka i otpornosti, kroz taj program dobivena su značajna sredstva.