Započeli radovi na magistralnom vodovodu Delovi - Bjelovar vrijedni 16,5 milijuna eura

10.04.2024
Započeli radovi na magistralnom vodovodu Delovi - Bjelovar vrijedni 16,5 milijuna eura

Obilježen je početak radova na magistralnom vodovodu Delovi - Bjelovar kojemu su nazočili ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Elizabeta Kos, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa svojim zamjenikom Davorom Vukmirićem, direktor Vodnih usluga Bjelovar Ivan Ivančić i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Obnova magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar, važan je projekt za Bjelovar te općine Kapela i Rovišće. Naime, riječ je o jedinom vodovodu putem kojega se pitkom vodom snabdijevaju tamošnji stanovnici, njih više od 40 tisuća.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje magistralnog vodovoda, dugog oko 20 km, s izgradnjom i rekonstrukcijom vodno-komunalne infrastrukture iznosi 16,5 milijuna eura. Putem Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, odnosno iz Mehanizma za oporavak i otpornost, dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 80% prihvatljivih troškova, dok 10 % izdvajaju Hrvatske vode.

Projekt neće pomoći samo sigurnoj vodoopskrbi Bjelovara, već će pružiti i mogućnost daljnjeg širenja vodoopskrbe na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a rok za završetak radova je 20 mjeseci.