Hrvatske vode

Stranica je sufinancirana od strane Europske unije

04.01.2018.

Potpisani ugovori o dodjeli EU sredstava za realizaciju 397 milijuna kuna vrijednog projekta aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi" potpisani su u Ninu. Ugovore su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko, načelnik općine Privlaka Gašpar Begonja, načelnik općine Vrsi Luka Perinić te Hrvoje Bašić, direktor Vodovoda Vir d.o.o. koji je korisnik projekta.

Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi ukupno je vrijedan 397,2 milijuna kuna, a sufinancira se s 224,9 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava iz Kohezijskog fonda, što iznosi 70,8% ukupno prihvatljivih troškova.

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić istaknuo je kako će se kroz projekt izgraditi preko 102 kilometra kanalizacijske mreže i 34 crpne stanice, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, sanirati vodovodna mreža u duljini 31,8 km te nabaviti oprema za održavanje sustava odvodnje otpadnih voda.

"Aglomeracija Nin-Privlaka-Vrsi jedna je od većih aglomeracija u Hrvatskoj. Ovaj projekt predstavlja veliki iskorak, njime će se povećati priključenost na javni sustav odvodnje otpadnih voda na 83%. Time povećavamo kvalitetu života stanovnika ovoga kraja, kao i turista koji posjećuju ovo područje. Također, povećavamo i razinu zaštite okoliša" – kazao je ministar Ćorić.

Gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko, izrazivši zadovoljstvo potpisanim ugovorima, zahvalio je Vladi RH, Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Hrvatskim vodama, Zadarskoj županiji i projektnom timu.

"Ovo je za nas projekt stoljeća. Bez izgradnje ovog sustava odvodnje nema daljnjeg razvoja ovog kraja. Našem stanovništvu donosi boljitak u budućem životu i budućem razvoju" – rekao je gradonačelnik Ćurko.

Župan Zadarske županije Božidar Longin je govoreći o važnosti projekta posebno naglasio kako je budućnost ovog dijela županije turizam, a on se ne može razvijati bez kvalitetne infrastrukture.

-->