Hrvatske vode
 

Djeca DV Jabuka oduševila uzvanike svečane akademije Hrvatskih voda

U okviru programa svečane akademije u zgradi Hrvatskih voda u četvrtak 26.03.2014. povodom Svjetskog dana voda 2014. nastupila su djeca DV Jabuka čije su izvedbe točke „Jeste li znali?“  i „Zagreb je prijatelj djece“ oduševile uzvanike i goste. Obilježavajući Svjetski dan voda 2014 pod motom „Voda i energija“ u zgradi Hrvatskih voda održana je svečana akademija kojoj su prisustvovali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te mnogobrojni uzvanici i gosti. U prepunoj dvorani u okviru  zabavnog dijela programa nastupili su i uvijek nam dragi i simpatični mališani Dječjeg vrtića Jabuka koji su vrlo zanimljivim porukama pod nazivom „Jeste li znali“ i glazbenom točkom „Zagreb je prijatelj djece“ oduševili prisutne.

Nakon jutarnje posjete Glavnom vodnogospodarskom laboratoriju Hrvatskih voda, u kojem su naši stručnjaci podučavali mališane vrtića o živim bićima u vodi zavirujući u tajni svijet lupa i mikroskopa, razdragana lica djece obogaćeni novim znanjima o važnosti vode, našla su se pred velikim auditorijem spremna na svoj pripremljeni nastup.

U kanonadi vrlo zanimljivih i impresivnih pitanja „Jeste li znali?“ mališani su mnoge od nas ostavili iznenađenima. Naime, podaci i poruke koje su poslali prisutnima ukazuju da i oni mogu educirati odrasle i ukazati na svakodnevne pojave i probleme kojih vrlo često nismo svjesni ili nismo znali.

Lepršava dječja izvedba na temu „Zagreb je prijatelj djece“ izmamila je osmjehe na licima prisutnih a oduševljenje ovom izvedbom pokazao je i sam predsjednik Ivo Josipović fotografirajući se s djecom nakon nastupa, ostavljajući tako djeci sjećanje i uspomenu za ovaj dan. 

Velik i gromoglasan pljesak prisutnih nagradio je vesele mališane i tete, za sve izvedbe i ugođaj koji su unijeli u ovu svečanost.

Na samom kraju programa uz poruke o očuvanju prirodnih resursa i njihovom održivom korištenju otvorena je izložba dječjih radova DV „Jabuka“ na temu „Voda i energija“. Izložbom, koja je postavljena u predvorju zgrade s mnoštvom šarenih maštovitih dječjih radova s porukama očuvanja okoliša i korištenju voda i energije, na najbolji način je završena svečana akademija povodom Svjetskog dana voda 2014.

Zahvaljujemo tetama i djeci DV Jabuka, na velikom trudu koji su uložili kako bi svima nama ovu akademiju učinili još ljepšom i svečanijom, te s pravom možemo reći da nas prihvaćanje kumstva ovom vrtiću u projektu Eko-škola čini vrlo ponosnima.

 

Poučna pitanja iz točke „JESTE LI ZNALI….?“:

  • Jeste li znali da štakor može izdržati bez vode duže nego deva?
  • Jeste li znali da jedna kap morske vode sadrži milijardu atoma zlata?
  • Jeste li znali da jedna litra ulja može zagaditi dva milijuna litara vode?
  • Jeste li znali da tuširanjem od pet minuta potrošimo 100 litara vode?
  • Jeste li znali da dupini, iako žive u vodi, vodu ne piju. Uzimaju je iz hrane.
  • Jeste li znali da su u svijetu poznata 92 slučaja izgubljenih nuklearnih bombi u morima?
  • Jeste li znali da 70% mase odraslog čovjeka čini voda?
  • Jeste li znali da Amerika dnevno potroši 3 puta više vode nego Europska unija?
  • Jeste li znali da je po bogatstvu i dostupnosti vode, Hrvatska peta u svijetu?

Galerija

DV JabukaDV JabukaDV JabukaDV Jabuka„Svjetski dan voda s predsjednikom Hrvatske u Hrvatskim vodama“ „Svjetski dan voda s predsjednikom Hrvatske u Hrvatskim vodama“ „Svjetski dan voda s predsjednikom Hrvatske u Hrvatskim vodama“