Hrvatske vode
 

Hrvoje i Oskar Znanjić u Sisku

Hrvoje je nastavio druženje s djecom Sisačko-moslavačke županije, ovoga puta s pedesetak učenika nižih razreda OŠ „Komarevo“ i njihovim učiteljicama Editom Rokić, Jelenom Pavlić i Sanjom Kolić. U četvrtak, 03.prosinca 2015. godine u Kazalištu „Daska“ iz Sisak bilo je vrlo zanimljivo. Prvi dio prijepodneva bio je rezerviran za predstavljanje slikovnica „Život uz rijeku-Poplave“ i „Voda izvor života-Zaštita voda“, a drugi za predstavu „Voda je život“ u izvedbi kazališta Daska i glumca Nebojše Borojevića.

Kao i inače, učenici su jedva čekali početak predavanja kako bi podijelili s nama vlastita iskustava vezana za očuvanje voda u svakodnevnom životu. Pozorno su slušali priče o nasipima i poplavama, priče o kornjačama, priče o zaštiti vode, javljali su se i odgovarali na pitanja. Bili su zainteresirani za predavanje te povezivali odgovore s nastavnim programom prirode i društva. Opušteno su sudjelovali u razgovoru, postavljali pitanja i logički zaključivali. Zadovoljne su bile i učiteljice jer se veći dio prezentiranog na prezentaciji preklopilo s nastavnim gradivom koji su učenici nedavno učili.

Nakon predavanja, prostorija je postala mali vremeplov. Oskar Znanjić poveo nas je u 2115. godinu i kroz mnoštvo zvučnih i svjetlosnih efekata i projekcija oživio je kornjaču Hrvoja koji je oduševio djecu već u prezentaciji. Uz pomoć Hrvoja i unuke Hane, ali i uz veliku pomoć učenika, Oskar je uspio spriječiti svog zločestog brata Otta u naumu da zagadi vode i tako čovječanstvu oduzme pravo na čiste i pitke vode. Zanimljiva interaktivna predstava oduševila je i učenike i učiteljice.

Učenici su za kraj dobili priliku fotografirati se s Oskarom Znanjićem, kojem su pomogli spasiti čovječanstvo od katastrofe otkrivajući tajnu vode koja je toliko važna za život na planeti. Na poklon su dobili slikovnice kako bi se uvijek mogli prisjetiti o važnosti zaštite vode. Sretni i zadovoljni otišli su svojim kućama, a nas su pozvali da ih ponovo posjetimo.

Galerija

Hrvoje i Oskar Znanjić u SiskuHrvoje i Oskar Znanjić u SiskuHrvoje i Oskar Znanjić u SiskuHrvoje i Oskar Znanjić u SiskuHrvoje i Oskar Znanjić u SiskuHrvoje i Oskar Znanjić u SiskuHrvoje i Oskar Znanjić u SiskuHrvoje i Oskar Znanjić u SiskuHrvoje i Oskar Znanjić u Sisku