Hrvatske vode
 

Hrvoje posjetio Karlovac i Gunju

Hrvatske vode i Društvo arhitekata građevinara i geodeta Karlovac organizirali su za učenike nižih razreda OŠ „Dragojle Jarnević“ dana 27. listopada prezentaciju edukativnih slikovnica koja se održala u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac – odjel Knjižnica i čitaonica za mlade. Kornjača Hrvoje razveselila je i mališane OŠ „Antuna i Stjepana Radića“ iz Gunje i Rajevog Sela, koji su dana 28. listopada imali priliku upoznati se sa zgodama Hrvojeve družine i naučiti što su to onečišćenja i kako očuvati naše vode.

Djelatnici Hrvatskih voda družili su se u utorak 27. listopada s učenicima 2a, 3a, 4a i 4b razreda OŠ „Dragojle Jarnević“ i učiteljicama Andrejom Kralovec, Mirjanom Družak, Ružicom Šušak i Sanjom Ravbar u prostorijama Knjižnice i čitaonice za mlade u Karlovcu. U vrlo lijepom ambijentu dočekali su nas predstavnici Društva arhitekata i geodeta Karlovac, predsjednica Tatjana Basar, dipl.ing.arh. i dopredsjednica Davorka Stepinac, te 94 mališana udobno smještenih u svoje stolice željno očekujući prezentaciju slikovnica. Učenici svih razreda pokazali su veliki interes i motivaciju sudjelujući aktivno u prezentaciji i odgovarajući na mnoga pitanja vezana za kornjače, onečišćenja iz domaćinstva, industrije, poljoprivrede te posebno o štednji i očuvanju voda. Koliko je prezentacija bila zanimljiva i dojmljiva učenicima, govori i izrečena rečenica učenika Nikole nakon podjele slikovnica: „Ovo je bio najbolji sat u mom životu!“. 

Posebno zadovoljstvo djelatnicima Hrvatskih voda bile su prezentacije slikovnica učenicima OŠ „Antuna i Stjepana Radića“ iz Gunje i Rajevog Sela, koje su održane 28. listopada u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima. Kako su prezentacije slikovnica predstavljene dan nakon prikazivanja predstave „Voda je život“ u izvedbi Kazališta Daska i glumca Nebojše Borojevića, učenici su s veseljem prepoznali našeg Hrvoja i znatiželjno čekali novu priču o vodi. Učiteljica Marija Jeftić s kolegicama i sedamdesetak učenika 3a, 3c, 4a, 4b, 4c iz Gunje i Rajevog Sela vrlo pažljivo su slušali prezentacije i s velikim zanimanjem odgovarali na mnoga pitanja. Pametne glavice pokazale su zavidno znanje o važnosti vode za život čovjeka i svih živih bića na Zemlji, što moramo činiti kako bismo svakodnevno štedjeli vodu i očuvali naše vode od onečišćenja. Riječi hvale za poučne prezentacije, predstavu i poklone obasule nas na svakom koraku s porukama da ponovno dođemo i zajedno se družimo nakon izlaska nove slikovnice. Unatoč posljedicama poplava s kojima su se suočili stanovnici i mališani Gunje i Rajevoga Sela, optimizma i zahvale svima koji su im pomogli u savladavanju teških situacija nije nedostajalo, što nas je posebno dirnulo i na neki poseban način obvezalo da se ponovno vratimo i družimo s mališanima iz Cvelferija. Zahvaljujemo ravnatelju Stipici Mišura na odličnoj organizaciji, gostoprimstvu i ugodom druženju.

Naša kornjača Hrvoje nastavlja svoju edukativnu turneju te se priprema posjetiti svoj rodni kraj – Neretvansku dolinu i Dalmaciju u zajedničkom druženju s učenicima osnovnih škola.

Galerija

Hrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i GunjuHrvoje posjetio Karlovac i Gunju