Hrvatske vode
 

Hrvoje u „Bajci“

U četvrtak, 22. listopada, djelatnici Hrvatskih voda posjetili su zagrebački Dječji vrtić „Bajka“ i predstavili slikovnicu „Voda izvor života - Zaštita voda“ pred publikom od dvadesetak mališana najstarije grupe pod nazivom „Mišići“. Kroz pustolovine Hrvoja, ugrožene neretvanske kornjače, djeca su upoznala Hrvatske vode i njene osnovne djelatnosti. Pametne glavice zanimalo je i kako je nastala voda na Zemlji a poneki su htjeli i znati kako je to raditi u Hrvatskim vodama. Iznenadila nas je i razina znanja o kruženju vode u prirodi i važnosti vode za opstanak života i ljudi, a poneki su čuli i za kanalizaciju, pročišćavanje otpadne vode, Centar 112, „proučavanje“ vode i „traženje“ kemikalija koje su štetne. Uz avanturu Hrvoja i njegovu družinu prepoznala su glavne onečišćivače staništa biljnog i životinjskog svijeta koji također zagađuju i čovjekov neposredni okoliš. Vrijedne tete naučile su djecu kako se voda štedi i što sve moramo svakoga dana raditi kako ne bismo rasipali vodu u domaćinstvu i vrtiću. Zajedno smo se još jednom prisjetili ovih dobrih navika i još jednom utvrdili svoja znanja. Posebno zanimljivim su bili zadaci na kraju slikovnice, a osmjehe na licima izmamile su naljepnice i poster koji kroz ilustracije predstavlja i podsjeća mališane na usvajanje okolišno odgovornih navika i očuvanje voda.

Svako dijete je na uspomenu dobilo slikovnicu „Voda izvor života - Zaštita voda“, a vrtiću su poklonjene edukativne slikovnice i plakati „Život uz rijeku – Poplave“,“ Vodač iliti vodohodač“ i „Ciklus vode“.

Dječji entuzijazam, razina znanja koju su u toj dobi usvojila i demonstrirala prilikom prezentacije i saznanje kako su naše slikovnice popularno štivo u Vrtiću, potvrda je kontinuiranom radu Hrvatskih voda s najmlađima i poticaj za buduće aktivnosti s njima.

Zahvaljujemo odgojiteljici Veroniki Đurinić i ravnateljici Vesni Hrvoj na suradnji i veselimo se ponovnom susretu s mališanima u „Bajci“.

Galerija

Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“Dječji vrtić „Bajka“