Hrvatske vode
 

Hrvoje upoznao Bubamare i Iskrice iz Sesveta

U četvrtak, 11. veljače 2016. godine, osvanuo je jedan sunčan dan, bisernom rosom okupan, baš kao u našoj slikovnici. Hrvoje je odlučio provesti ga u druženju sa simpatičnim i veselim Bubamarama i Iskricama iz DV „Šegrt Hlapić“ u Sesvetama.

Već pri samom dolasku, oduševili su nas zgrada i uređenje vrtića, a oduševljenje se nastavilo kroz cijelu prezentaciju, uz pametnu i aktivnu dječicu i njihove tete Anitu Ljutić i Andreju Čelko. S jednakom željom, slušali su i sudjelovali u obje prezentacije slikovnica „Život uz rijeku-Poplave“ i „Voda izvor života – Zaštita voda“. Iznenadili smo se koliko informacija već imaju, ne samo sedmogodišnjaci, već i oni mlađi koji imaju samo pet godina. Za zečje nasipe su čuli, kao i za broj 112 koji treba zvati u nevolji, no bez obzira na to, glasno su ponovili broj kako bi ga još bolje zapamtili. Malo smo ih zbunili kada su saznali da i oni sami prljaju vode u svakodnevnim situacijama, a da ne čine to samo „zli ljudi“, kako su oni mislili. Znaju da prljava voda ide u kanalizaciju, a kanalizacija je „smeđi tunel gdje žive miševi i štakori“. Svjesni su da vodu moramo čuvati i štedjeti. Zbog toga ne puštaju vodu da teče cijelo vrijeme dok peru zubiće i rukice, a često znaju i opomenuti roditelje ako nisu štedljivi kao i oni sami. Dječak iz zadnjih redova držao je ruku u zraku kako bi se pohvalio da je jedan dan maknuo konzervu koja se nalazila u potoku, a jedna djevojčica je bila sretna što i ona poznaje jednog Hrvoja, koji se zove baš kao naša maskota. Tete su bile zadovoljne održanim prezentacijama zato što su bile interaktivne i zato što smo dječicu zadržale zainteresiranu do samog kraja. Za kraj su svi dobili slikovnice na poklon, kao i fotografiju s maskotom Hrvojem.

Zahvaljujemo tetama, pedagoginji Zinki Sabolović i ravnateljici Branki Benčec što su nas lijepo dočekale i pružile priliku da njihovu dječicu osvijestimo o važnosti očuvanja voda oko nas. Nadamo se da ćemo imati priliku opet surađivati i vidjeti se na predstavljanju nove slikovnice.

Galerija

Bubamare i Iskrice iz SesvetaBubamare i Iskrice iz SesvetaBubamare i Iskrice iz SesvetaBubamare i Iskrice iz SesvetaBubamare i Iskrice iz SesvetaBubamare i Iskrice iz SesvetaBubamare i Iskrice iz SesvetaBubamare i Iskrice iz SesvetaBubamare i Iskrice iz SesvetaBubamare i Iskrice iz Sesveta