Hrvatske vode
 

Izabrani dobitnici Eko - kviza i likovnih radova

U utorak 1. rujna 2015. u prostorijama Direkcije Hrvatskih voda u Zagrebu generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić zajedno sa suradnicima, izabrao je dobitnike nagrada Hrvatskih voda u projektu Lijepa naša Sava.

U razdoblju od 30. svibnja do 29. kolovoza 2015. godine održani su savski sajmovi u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Županji, u okviru kojih su održane likovne i edukativne radionice Hrvatskih voda na kojima su mališani marljivo ispunjavali edukativni Eko-kviz i crtali „vodene“ motive.

Iz šarene kutije, u kojoj su se skrivali mnogobrojni listići Eko-kviza, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić je slučajnim odabirom izvukao najsretnije listiće. Nakon izvršene komisijske provjere, prva tri listića s točnim odgovorima proglašena su dobitnicima nagradne igre Eko-kviz, pa su tako vrijedne nagrade osvojili slijedeći mališani:

  1. Andrija Kordić iz Slavonskog Broda 
  2. Ivan Deželjin iz Raba 
  3. Rea Grozdanić iz Raba.

Nakon proglašenja dobitnika nagrada Eko-kviza uslijedio je i izbor najboljih dječjih likovnih radova. Generalni direktor je zajedno sa suradnicima detaljno pregledao dječje radove te izabrao najbolja tri. Nije bilo lako izabrati one ponajbolje između šarenih crteža na kojima se šetao Hrvoje, plivale čudnovate ribe, plovili veliki brodovi, gacale rode uz močvaro bilje, lepršale važne poruke o vodi. Naravno, „građevinskom“ oku nije promakao niti crtež stroja – traktora, kojeg je mališan uporno htio nacrtati, jer je traktor bio važan u poplavama. No na kraju, odluka je morala pasti, pa su tako za najbolje likovne radove ocijenjeni crteži slijedećih mališana:

  1. Mihael Lovrić iz Slavonskog Broda 
  2. Borna Krajnović iz Podvinja 
  3. Luka Biondić iz Slavonskog Broda.

Sreća je ove godine u izboru dobitnika nagrada ponajviše bila na strani Brođana koji su ove godine pokazali veliko zanimanje za edukativno-zabavne likovne radionice Hrvatskih voda, kao i znanje u edukativnom kvizu. Tome je svakako pridonijela i činjenica da je u Slavonskome Brodu, u vrijeme održavanja savskog sajma, održano i natjecanje u fišijadi s velikim brojem sudionika i gostiju, pa time i znatiželjnih mališana, kojima vrelo ljetno sunce nije omelo dobro raspoloženje i želju za druženjem. Ovogodišnji savski sajmovi pokazali su kako lokalno stanovništvo i posjetitelji iskazuju sve veći interes za ovakvim vidom druženja i zabave, a zanimanje za očuvanjem i njegovanjem tradicijskih vrijednosti lijepe naše, postaje sve zanimljivije u stvaranju hrvatskih proizvoda u turističkoj promociji i prepoznatljivosti Hrvatske izvan njenih granica. Pridonoseći ovim ciljevima Hrvatske vode su kao i prijašnjih godina aktivno sudjelovale na savskim sajmovima s edukativnim radionicama, prenoseći znanje i razumijevanje prirodnih procesa u očuvanju našeg najvećeg blaga – voda!
Zahvaljujemo svim mališanima - sudionicima savskih sajmova na interesu i sudjelovanju u edukativnim radionicama Hrvatskih voda. Dobitnicima upućujemo čestitke i veselimo se ponovnom zajedničkom druženju prilikom podjele nagrada 9. rujna u Zagrebu, povodom obilježavanja Dana Hrvatskih voda!

Galerija

RadoviBorna KrajnovićDobitnici nagrade eko kvizLuka BiondićMihael lovrić