Hrvatske vode
 

Posjet učenika Hrvatskim vodama u Osijeku

Dana 26. listopada 2021. godine učenici 3.c razreda Osnovne škole Tenja s razrednicom Mirtom Rimac i pomoćnicom u nastavi Eminom Rovčanin posjetili su Hrvatske vode Vodnogospodarski odjel za Dunav i donju Dravu u Osijeku.

Učenike je po dolasku u VGO za Dunav i donju Dravu pozdravio zamjenik direktora Mario Spajić, dipl. ing. građ. te u ime domaćina zahvalio na posjetu i interesu o djelatnosti Hrvatskih voda. S tvrtkom Hrvatske vode i njezinom ulogom ukratko ih je upoznala djelatnica Sandra Tomić, dipl. oec., a kroz dvije tematske prezentacije vodila ih je Gordana Mijošević, dipl. ing. kem. Prikazane su im prezentacije s osnovnim podatcima o rijekama Dunavu i Dravi (izvoru, ušću, dužini toka, dužini toka kroz Republiku Hrvatsku; za Dunav su spomenuti i glavni gradovi kroz koje on protječe), kao i o zaštiti voda, gdje je glavnu ulogu imala maskota Hrvatskih voda – kornjača Hrvoje.

Učenici su vrlo aktivno sudjelovali u prezentacijama, javljajući se za čitanje tekstova slajdova vezanih uz zaštitu voda. Rado su odgovarali na osnovna pitanja vezana uz zaštitu voda, no ipak najzanimljiviji dio prezentacija bio je Hrvoje, koji im je zaokupio pažnju svojim avanturama i  porukama o zaštiti i očuvanju voda. Na kraju susreta podjeljene su im slikovnice Voda izvor života – zaštita voda, kojima su se posebno razveselili. Za to se pobrinuo Hrvoje, koji ih je već na početku slikovnice pozvao da mu se pridruže u avanturi te ih tako uveo u priču o zaštiti voda. Slikovnice će im biti od pomoći u nastavi prilikom obrade gradiva vezanog uz vodu, prirodu i okoliš, jer su svojim zabavnim i poučnim sadržajem uz problemske zadatke, prilagođene nastavnom programu i uzrastu učenika.

Djelatnici VGO za Dunav i donju Dravu zahvaljuju Službi za odnose s javnošću, Ureda generalnog direktora Hrvatskih voda i kolegici Mariji Vizner za korisne savjete, kako što bolje djeci približiti našu tvrtku i značaj zaštite voda. Zadovoljna lica učenika, pomoćnice u nastavi i razrednice na odlasku iz Hrvatskih voda, dokaz su uspješnog druženja s najmlađima, koji su se obogaćeni novim znanjima vratili u svoje školske klupe. 

Galerija