Hrvatske vode
 

Rezultati natječaja „Najmlađi za vode Hrvatske 2016. – 2017."

 

Završen je natječaj „Najmlađi za vode Hrvatske 2016. – 2017“. Tema natječaja bila je ista kao i tema ovogodišnjeg Svjetskog dana voda – „Otpadne vode – očuvanje voda“. Na natječaj se prijavila 101 osnovna škola iz Hrvatske s ukupno 142 prijavljena rada u 5 kategorija: Edukativni materijal (30 prijava); Istraživački projekt ili edukativne radionice (18 prijava); Likovni radovi (46 prijava), Slogan i pjesmica (36 prijava) te Kratki spotovi (12 prijava).

Iz mnoštva pristiglih šarenih i kreativnih dječjih likovnih radova, zanimljivih pjesmica s dobrim porukama, maštovitih edukativnih slikovnica, stripova, igara i plakata te poučnih kratkih spotova i istraživačkih radova, šesteročlana komisija Hrvatskih voda, 16. veljače 2017. godine imala je težak zadatak - izabrati najbolje radove. Nažalost, morali smo izdvojiti samo jednog pobjednika u svakoj kategoriji, onoga koji je bio za „razinu iznad“ ostalih radova, uzimajući u obzir jedinstvenost projekta, inovativnost, glavnu poruku i cilj projekta, uspješnost edukacije i podizanja svijesti o očuvanju voda, uključenost učenika u projekt i druge elemente važne za ukupni edukativni dojam projekta.

Zadovoljni smo što smo uspjeli pobuditi svijest o očuvanju voda kod najmlađih generacija, koji su zajedno sa svojim učiteljima i mentorima vrijedno osmislili svaki prijavljeni projekt, što i je jest cilj ovog natječaja.

Zadovoljstvo nam je objaviti pobjednike ovogodišnjeg natječaja:

1. U kategoriji Edukativni materijal:

2. U kategoriji Istraživački projekt ili edukativne radionice:

  • OŠ Tenja – Buć-Buć odmor – edukativna radionica o vodi
    - učenici 4. razreda, mentorica Snježana Glavaš

3. U kategoriji Likovni radovi:

4. U kategoriji Slogan i pjesmica – 2 nagrađena rada:

4.1.  Slogan

4.2.  Pjesmica

5. U kategoriji Kratki spotovi:

  • OŠ Veli Vrh, Pula
    - učenici 7. razreda, mentorica Nataša Trančevska

6. Najoriginalniji projekt škole prema izboru povjerenstva:

 

Hrvatske vode nagradit će pobjednike svih kategorijama bogatim istraživačkim i edukativnim kompletima povodom obilježavanja „Svjetskog dana voda“ u ožujku 2017. godine.

Pobjednički radovi bit će izloženi u izložbenom prostoru zgrade Hrvatskih voda u Zagrebu.

Čestitamo dobitnicima nagrada i zahvaljujemo svim osnovnim školama na sudjelovanju u natječaju. Velik broj pristiglih radova pokazao je da se u našim školama, provodeći zanimljive i inovativne projekte o potrebi očuvanja prirodnih resursa, vodi briga o edukaciji i odgoju mladih generacija.

Zahvaljujemo svim mentorima na dodatnom angažmanu i nadamo se da će i iduće školske godine učenici i njihovi mentori marljivo raditi na projektima vezanim uz vodu te se u još većem broju prijaviti i uključiti u naš natječaj.

 

Čestitamo dobitnicima nagrada!

Galerija