Hrvatske vode
 

Izvedena predstava „Voda je život“ povodom Svjetskog dana voda 2014

Povodom Svjetskog dana voda 2014, 7. travnja 2014. u velikoj dvorani zgrade Hrvatskih voda u Zagrebu, u izvedbi kazališta Daska, prikazana je predstava „Voda je život“, učenicima OŠ Trnjanska, OŠ Davorina Trstenjaka, OŠ Grigora Viteza, OŠ Jure Kaštelana i OŠ Marina Držića.

Više od 140 učenika pet osnovnih škola iz najbližeg okruženja Hrvatskih voda imalo je priliku prisustvovati predstavi koja na vrlo zanimljiv, atraktivan i suvremen način upoznaje mlade gledatelje sa značajem vode, utjecajem čovjeka na onečišćenje i potrošnju vode, te upozorava i uči sve nas na neophodno djelovanje radi očuvanja ravnoteže na Zemlji kroz brigu o okolišu i očuvanje vode kao temeljnog uvjeta života na planeti.

U zapletu predstave znanstvenik Oskar, njegova unuka Hana i kornjača Hrvoje pokušavaju ukazati na štetne pojave u budućnosti uzrokovane nemarnim odnosnom čovjeka prema okolišu i vodama, te iz 2114. godine putuju vremeplovom u „prošlost“ – 2014. godinu poučiti mlade i tako spasiti našu plavu planetu. Trio čiji inicijali upućuju na molekulu vode (H20) uz pomoć publike uspijevaju doći do točnih odgovora i tako spriječiti zločestog brata Otta u naumu uništenja vodnih resursa.

Moderno scenski koncipirana i smještena u znanstveni laboratorij s mnoštvom različitih audio vizualnih elemenata te futurističkom slikom mogućeg raspleta događanja nakon onečišćenja okoliša u dalekoj budućnosti, putovanja kroz vrijeme i vraćanja u sadašnjost u kojem se traži rješenje problema u budućnosti, ova interaktivna predstava zainteresirala je učenike koji su svoje znanje pokazali glasnim odgovaranjem te na kraju glasnim pljeskom nagradili izvođače predstave.

Ova edukativna predstava na najbolji je način promovirala Svjetski dan voda 2014 koji se obilježava pod motom „Voda i energija“ s ciljem pokazivanja pozitivnih aspekata te veze, od kojih je racionalno korištenje vode prvi korak prema njenom očuvanju, polazeći od svakodnevnih obavljanja navika i potreba za vodom.

Ovo promotivno prikazivanje predstave raznim uzrastima učenika nižih i viših razreda osnovnih škola, dobar je pokazatelj budućeg izbora ciljnih skupina i dobnog uzrasta učenika kojima će predstava biti prikazivana u slijedećem razdoblju diljem Hrvatske.

Galerija

Predstava „Voda je život“Predstava „Voda je život“Predstava „Voda je život“Predstava „Voda je život“