Hrvatske vode
 

Novi projekti Hrvatskih voda za Vrgorački kraj

Hrvatske vode kreću u još nekoliko  u nizu projekta koji će uvelike pridonijeti gospodarskom razvoju i poboljšanju kvalitete života stanovnika. Riječ je realizaciji odvodnje i  navodnjavanja Vrgorskog polja i Bunine te dovršetku biopročistača Vrgorac i izgradnji mikorokanalizacije kod izvora Butina.

Generalni direktor Ivica Plišić te njegov zamjenik Danko Holjević sa stručnim suradnicima obišli su Vrgorsku  krajnu, gdje ih je dočekalo nekoliko mještana okolnih naselja kako bi ih na licu mjesta upoznalo s problematikom plavljenja tog područja. Riječ je o problematici odvodnje viška vode iz Vrgorskog polja. Ovaj projekt datira iz 1999.godine, a vrijedan je preko 170 milijuna .

Nakon Vrgorca uputili su se na izvorište Butina gdje je bila riječ o izgradnji mini-kanalizacijskog sustava s mikropročišćivačem  za okolne stambene i poljoprivredne objekte, a sve s ciljem zaštite izvorišta Butina od onečišćenja. Radnom sastanku prisustvovao je i lokalni direktor Komunalnog Vrgorac Alen Govorko .

Potom se delegacija uputila do biopročistača Vrgorac u Planoj u kojeg su do sada Hrvatske vode sa jedinicom lokane samouprave uložile preko 20 milijuna kuna, te naglasili kako se radovi trebaju privesti kraju kako bi se  cjelokupni biopročistač  stavio u funkciju.

Između ostalog tema je bila i sustav navodnjavanja polja Bunina gdje se isti može realizirati i to putem europskih fondova za ruralni razvoj, čak u iznosu od 15 milijuna kuna, a realizacijom ovog projekta poljoprivrednicima će biti na raspolaganju čak 127 hektara kvalitetne zemlje s ugrađenim sustavom navodnjavanja kap na kap i mikro – raspršivačem.

Galerija