Hrvatske vode
 

Novi broj časopisa Hrvatska vodoprivreda

 
 
Iz tiska je izašao novi broj časopisa Hrvatska vodoprivreda koji donosi zanimljive članke, kao i mnoge zanimljive teme i aktualna zbivanja u području vodnoga gospodarstva i okoliša.
 
Časopis je dostupan široj javnosti, svim zainteresiranim pojedincima i stručnjacima na web stranicama Hrvatskih voda gdje ga možete prelistati. Tema ovog broja su izazovi 21. stoljeća vezani uz pročišćavanje otpadnih voda, a svakako jedna od interesantnih tema je i energija vjetra kao novi obnovljivi izvor energije koji je i najperspektivniji izvor energije budućnosti, ali je i značajan izvor električne energije sadašnjosti.
 
Priča o vjetru kreće iz drevnoga Irana, provincije Sistan gdje su prije 3000 godina snagom vjetra pokrenuti vjetro-mlinovi. Od tada pa sve do danas čovjek pokušava ukrotiti vjetar i pronaći najbolji mogući način korištenja energije vjetra, a da posljedično ne našteti prirodi i samome sebi. Koji su to izazovi i opasnosti s kojima se susrećemo koristeći energiju vjetra pročitajte u članku o vjetroelektranama   - „Izazovi i opasnosti „zelenih tehnologija“.
 

Galerija

časopis broj 229