Hrvatske vode
 

Orašac dobio sredstva za izgradnju vodoopskrbe i odvodnje

U Dubrovniku je održano svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području aglomeracije Zaton-Orašac, Ugovora o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Dubrovnik (Orašac).

Aglomeracija Orašac je pripremnim studijama za sufinanciranje ostala izvan obuhvata aglomeracije Dubrovnik odnosno izvan sufinanciranja iz fondova Europske unije. Potpisanim ugovorima Hrvatske vode će sufinancirati izgradnju kanalizacijskog sustava istočnog dijela naselja Orašac, točnije gravitacijskih kanalizacijskih kolektora ukupne duljine 3900 m, crpne stanice Orašac i tlačnog cjevovoda duljine 585m. Uz izgradnju kanalizacijskog sustava na istom području se planira izgradnja vodoopskrbnog sustava.

Ukupna procijenjena vrijednost investicije iznosi 16,5 milijuna kuna od čega se na radove vodoopskrbe odnosi 8,2 milijuna kuna, a na radove odvodnje 8,3 milijuna kuna. U ovoj godini Hrvatske vode će izgradnju kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava Orašac sufinancirati s 2,5 milijuna kuna.

Također, u Dubrovniku je potpisan i Ugovor o sufinanciranju programa smanjenja gubitaka za 2018. godinu. Vodovod Dubrovnik d.o.o. prijavio se na Javni poziv za sufinanciranje gubitaka u vodoopskrbnim sustavima u Republici Hrvatskoj te su mu sredstva odobrena. Gubici u distribuciji vode za Vodovod su iznosili 36 posto što bi se u budućnosti trebalo smanjiti. Po programu smanjenja gubitaka Hrvatske vode će u ovoj godini sufinancirati s iznosom od 2 milijuna kuna.

Svečana potpisivanja ugovora održana su i u Podgradini gdje su potpisani: Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području općine Slivno za 2018. godinu između Hrvatskih voda i Odvodnje Slivno iz Opuzena, Ugovor o sufinanciranju programa smanjenja gubitaka za 2018. godinu između Hrvatskih voda i Izvora Ploče te Ugovor o provedbi projekta edukativno informativnih aktivnosti za Grad Metković između Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Grada Metkovića.

Izvor fotografija: www.dubrovnik.hr

Galerija