Hrvatske vode
 

Potpisani ugovori za vodnokomunalne projekte na području Bjelovarsko-bilogorske županije

Tri ugovora za vodnokomunalne projekte na području Bjelovarsko-bilogorske županije potpisani su danas u Grubišnom Polju. Ugovori za projekte koji obuhvaćaju područje Bereka, Grubišnog Polja i Štefanja potpisani su između Hrvatskih voda i vodnokomunalnih poduzeća nadležnih za navedena područja.

Potpisivanju ugovora vrijednih 6,9 milijuna kuna prisustvovali su ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh, načelnik Općine Berek Mato Tonković i načelnik Općine Štefanje Ivo Emić.

Sveukupna vrijednost projekata koji se provode na ovim područjima Bjelovarsko-bilogorske županije iznosi 23,4 milijuna kuna (bez PDV-a), a iz sredstava Hrvatskih voda za navedena je područja u 2020. godini osigurano 5,18 milijuna kuna.
 
Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić istaknuo je kako se potpisivanjem ovih ugovora ide korak dalje u izgradnji vodnokomunalne infrastrukture i povećanja kvalitete života građana.
„Svaki novi metar mreže javne odvodnje, svaki novi metar vodovodne mreže, je mala pobjeda. Tako gledamo i na ove investicije. U proteklih nekoliko godina u izgradnju vodnokomunalne infrastrukture uložili smo značajna sredstva. Govorimo o potpisanim ugovorima samo za aglomeracije većina od 24 milijarde kuna. U narednom razdoblju, do kraja 2023. godine, upravo će realizacija projekata iz područja vodnokomunalne infrastrukture biti jedan od kotača zamašnjaka gospodarskog rasta“ rekao je ministar Ćorić.
 
Generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković naglasio je kako će se „realizacijom danas potpisanih ugovora više od 1000 stanovnika priključiti na sustav odvodnje te će se pružiti mogućnost priključenja na javnu vodoopskrbu.“ Istaknuo je i kako će se cjevovodom napraviti prsten Čazma, Općina Štefanje, Ivanska što će pružiti puno veću sigurnost u vodoopskrbi.
 
Ovim će se projektima na predmetnim područjima izgraditi vodoopskrbni cjevovodi duljine 9,3 km, kanalizacijski kolektori duljine 12,85 km, tlačni cjevovodi duljine 1,85 km, 2 crpne stanice te mehaničko-biološki uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Navedenim će se aktivnostima proširiti sustav javne vodoopskrbe i odvodnje te smanjiti gubici u sustavu.                        

Galerija