Hrvatske vode
 

Prognoza i stanje vodostaja

HIDROMETEOROLOŠKI UVJETI I STANJA VODOSTAJA

Prognoza - izgledi vremena od 5.3. do 7.3.2016.:  Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno kiša, posebice na Jadranu i u predjelima uz Jadran gdje mjestimice može biti obilnija te praćena grmljavinom. U unutrašnjosti u jutarnjim satima ponegdje magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, u ponedjeljak sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u nedjelju i ponedjeljak prolazno bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka uglavnom u porastu, samo će subotnje jutro biti hladno, posebice na kopnu. 

Trenutno su na snazi sljedeće mjere obrane od poplava

Mjere pripremnog stanja i dalje su na snazi za dionice mjerodavnog vodomjera Sava: Dubrovčak, Crnac, Mačkovac, Slavonski Brod, Slavonski Šamac, Županja, Kupa Farkašić, Una Hrvatska Kostajnica, Odra Odra i Kupčina Lazina brana.

Redovne mjere obrane od poplava: Ustava Trebež , Jasenovac, Stara Gradiška, Davor, Slavonski Kobaš, Česma Ušće, Kanal Obžev Stružec, Sunja Sunja i OK Lonja – Strug Vrbovljani 1.

PODUZETE AKTIVNOSTI I MJERE

Vrši se stalna kontrola i nadzor vodočuvara na područjima na kojima su proglašene mjere pripremnog stanja i redovnih mjera obrane od poplava. Crpne stanice rade po potrebi.