Hrvatske vode
 

Prognoza i stanje vodostaja

HIDROMETEOROLOŠKI UVJETI I STANJA VODOSTAJA

Prognoza za Hrvatsku 08.03.2016. - Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz više oblaka ponegdje može pasti malo kiše ili pokoji pljusak, a u višem gorju moguća je susnježica i snijeg. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice može biti magle. Vjetar većinom slab, na Jadranu slabo i umjereno jugo, poslijepodne u okretanju na buru. Najniža temperatura od -1 do 3, na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna temperatura većinom između 8 i 13°C.

Trenutno su na snazi sljedeće mjere obrane od poplava

Mjere pripremnog stanja i dalje su na snazi za dionice mjerodavnog vodomjera Sava: Rugvica, Ustava Prevlaka, Dubrovčak, Mačkovac, Slavonski Brod, Slavonski Šamac i Županja,

Korana: Karlovac,

Una: Hrvatska Kostajnica,

Česma: Čazma

Glina: Široka Rijeka, Vranovina, i Glina

Kupčina: Lazina brana

Retencija Lonjsko polje: Repušnica

Redovne mjere obrane od poplava: Crnac, Ustava Trebež, Stara Gradiška, Davor, Slavonski Kobaš, Jamnička Kiselica, Česma Ušće, Ilova Garešnica, Kanal Obžev Stružec, Sunja Sunja, Odra Odra, OK Lonja – Strug Vrbovljani, Brezovica i Ustava Trebež.

Izvanredne mjere obrane od poplava: Sava Jasenovac, Ilova Veliko Vukovje i CS Šašna Greda.

PODUZETE AKTIVNOSTI I MJERE

Vrši se stalna kontrola i nadzor vodočuvara na područjima na kojima su proglašene mjere pripremnog stanja i redovne i izvanredne mjere obrane od poplava. Crpne stanice rade po potrebi.