Hrvatske vode
 

U Senju potpisan sporazum vrijedan 266,3 milijuna kuna

Potpisan je Sporazum o suradnji na projektu rješavanja vodoopskrbe Hrvatskog primorja, otoka Raba i Paga kroz projekt HE-Senj 2. Sporazum su potpisali direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, predsjednik Uprave Hrvatske Elektroprivrede d.d. Frane Barbarić i direktor Vodovoda Hrvatsko primorje – južni ogranak d.o.o. Milan Nekić.

Sporazum je potpisan na desetogodišnje razdoblje i vrijedan je 266,3 milijuna kuna, te se njime planira odvojiti sustav vodoopskrbe od sustava proizvodnje električne energije radi osiguranja  kvalitetnije i sigurnije vodoopskrbe.

Sporazumom se utvrđuje zajednički interes i potreba za međusobnom suradnjom tijekom pripreme i realizacije projekta izgradnje HE Senj 2 i dobave vode iz Like (rijeka Gacka) na uređaj za preradu vode za ljudsku potrošnju Hrmotine.

Nakon potpisivanja Sporazuma pušten je u rad uređaj za UV dezinfekciju vode vrijedan 1,7 milijuna kuna, dijelom sufinanciran od Hrvatskih voda.

Puštanjem u rad ovog postrojenja, uređaj za pročišćavanje i kondicioniranje vode Hrmotine povećava sigurnost vodoopskrbe korisnika na širem regionalnom području podvelebitskog primorja, od Senja, Karlobaga, kao i otoka Paga i Raba koji vodu dobivaju puten regionalnog transportnog cjevovoda.

Galerija