Hrvatske vode
 

U Trogiru otvoreni radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske i vodovodne mreže

Svečanom otvorenju radova po „Ugovoru o izgradnji sekundarne kanalizacijske i vodovodne mreže na području grada Trogira, općine Okrug i manjeg dijela općine Seget i grada Kaštela (A2)“ danas su prisustvovali ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović te ostali predstavnici jedinica lokalne samouprave. Nakon svečanog otvorenja radova, uzvanici su obišli i gradilište vezano za uređenje bujica Betanija i Balancana na području grada Trogira.

Ugovoreni radovi u ovoj fazi projekta obuhvaćaju izgradnju više od 26 kilometara fekalnih kolektora, 13 kilometara vodovoda, crpne stanice CS Medena, tlačnog cjevovoda CS Balan-Rožac, podmorskog cjevovoda kopno-Čiovo, hidroforskih stanica HS Saldun i HS Mastrinka. Predviđeno trajanje radova je 30 mjeseci, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 139 milijuna kuna s PDV-om.

Ugovor je dio projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela – Trogir“, vrijednog ukupno 1,43 milijarde kuna, kojeg s 803 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Realizacijom projekta aglomeracije Kaštela-Trogir značajno će se povećati priključenost stanovništva na vodoopskrbu i sustav odvodnje, smanjit će se gubici pitke vode te će se nadogradnjom postojećeg CUPOV-a Divulje na 2. stupanj pročišćavanja i izgradnjom UPOV-a Čiovo s 2. stupnjem pročišćavanja osigurati adekvatno pročišćavanje otpadnih voda na području cijele aglomeracije, što će značajno doprinijeti i čišćem moru i okolišu. Nositelj ovog projekta je Vodovod i kanalizacija Split.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. u provedbi je 6 projekata ukupne vrijednosti 4,6 milijardi kuna. Radi se o projektima Sinj, Trilj-Otok, Jelsa-Vrboska-Stari Grad, Kaštela-Trogir, Split-Solin i Imotski.  Devet je projekata u pripremi, od kojih su 2 u visokoj fazi spremnosti.

Galerija