Hrvatske vode
 

Potpisan ugovor za radove u Županji vrijedan 15,8 milijuna kuna

U Županji je svečano potpisan ugovor za izvođenje radova na proširenju i rekonstrukciji sustava odvodnje u Županji i općini Štitar te izgradnje kućnih priključaka na vodoopskrbni sustav u Štitaru.

Ugovor je potpisalo Komunalno poduzeće „Komunalac“ iz Županje i izabrani konzorcij: vinkovačka tvrtka „Sokol“ te tvrtka „Aquaterm“ iz Karlovca, a isti je vrijedan 15.805.548,07 kuna te je sastavni dio projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture – aglomeracija Županja“ čija je ukupna vrijednost procijenjena na gotovo 77 milijuna kuna. Europska unija ovaj projekt financira u visini od 73% iz kohezijskih fondova. Uz potpisnike ugovora svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić sa svojim suradnicima, gradonačelnik Županje Davor Miličević, načelnik općine Štitar Marko Bikić i drugi.

U sklopu ovog ugovora u Županji će se izgraditi nova crpna stanica „Županja centar“ kapaciteta 140 l/s koja će prikupljati otpadne vode središnjeg i sjevernog dijela grada, novi magistralni tlačni cjevovod ukupne duljine preko 2,3 km, a biti će izvršena i rekonstrukcija crpne stanice „Stara Županja“ koja obuhvaća nove strojarske i električne instalacije. Sanirana crpna stanica prikupljati će otpadne vode sa južnog dijela grada te ih preko cjevovoda usmjeravati na lokaciju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Na području općine Štitar trenutno ne postoji sustav javne odvodnje pa će ovdje radovi biti nešto složeniji. Prema projektu biti će izgrađeno 13 crpnih stanica, tlačni cjevovodi u duljini 1,8 km te će biti izvedena priprema za kućne priključke na vodoopskrbu Štitar za 360 kućanstava.

Ovaj projekt će značajno podići kvalitetu života na ovom području, a cilj je da po završetku istoga bude povećanja razina priključenosti kućanstava na sustav odvodnje na barem 90 % te priključak na vodoopskrbnu mrežu 95%, a sve u skladu sa propisima Republike Hrvatske i Europskim direktivama kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi kao i sam okoliš.

Galerija

Svečano potpisivanje ugovora u ŽupanjiSvečano potpisivanje ugovora u ŽupanjiSvečano potpisivanje ugovora u ŽupanjiSvečano potpisivanje ugovora u ŽupanjiSvečano potpisivanje ugovora u ŽupanjiSvečano potpisivanje ugovora u Županji