Hrvatske vode
 

Projekt „Lijepa naša Sava“ u Zagrebu na Bundeku

U sklopu društveno odgovornog  projekta Lijepa naša Sava, u kojem Hrvatske vode uspješno sudjeluju već osmu godinu za redom, na Bundeku je održan Savski sajam. Projekt je pokrenut 2008. godine, a okuplja gotovo 60 partnera što na državnoj,što na lokalnim razinama. Zagreb je prvi grad u nizu u kojem je predstavljen ovaj projekt, a nakon njega slijede Sisak, Slavonski Brod i Županja.

Cilj ovog projekta je pomicanje razine svijesti o važnosti zaštite voda i vodnog bogatstva te usmjeravanje najmlađe generacije da vode brigu o vodi kroz edukativne sadržaje Hrvatskih voda kao što su  slikovnice i edukacija putem pokretnih mini laboratorija te predstavom o vodi koja putuje do osnovnih škola diljem naše zemlje.

Naš tim iz laboratorija uspješno je prezentirao kako pomoću mikroskopa možemo odrediti čistoću vode iz rijeke Save te kakvi se sve organizmi nastanjuju u svakoj pojedinoj okolini.

Najmlađim posjetiteljima na Bundeku predstavili smo slikovnice iz dječjeg edukativnog programa u izdanju Hrvatskih voda o životu uz rijeku i zaštiti od poplava te o zaštiti voda. Mališani i njihovi roditelji su uživali na edukativnim radionicama i druženju na otvorenom što možete i pogledati u našoj galeriji. Između ostalog djeca su crtala motive na teme iz slikovnica i rješavala Eko kviz. Najuspješnije radove nagraditi ćemo prilikom obilježavanja Dana hrvatskih voda, 7. rujna 2015. godine.

 

Galerija