Hrvatske vode
 

Učenici OŠ bana Josipa Jelačića iz Podsuseda posjetili Hrvatske vode

Učenici OŠ bana Josipa Jelačića iz Podsuseda u petak, 27. ožujka 2015. godine, u pratnji učiteljica Gabrijele Kostanjevac i Katarine Mandarić posjetili su Hrvatske vode. Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda i boljeg razumijevanja važnosti voda, pedesetak učenika je došlo po odgovore u Hrvatske vode, vodeću instituciju koja upravlja vodama u Republici Hrvatskoj.

Znatiželjni osnovnoškolci udobno su se smjestili u velikoj dvorani Hrvatskih voda, gdje ih je pozdravnim riječima Andrijana Pavić upoznala s osnovnom djelatnosti i dječjim programom Hrvatskih voda. Tom prilikom učenici su pogledali dokumentarni film "Poplava" autora Bogdana Žižića, koji je snimljen 1964. godine prikazujući dramatično stanje poplavljenog grada Zagreba. Ovaj događaj koji je obilježio prošlost grada Zagreba predstavljao je svojevrsnu prekretnicu u odnosu prema rijeci Savi i pojavi velikih voda, te je pokrenuo pitanja pronalaženja cjelovitih rješenja obrane od poplava i intenzivne izgradnje sustava obrane od poplava cijelog Posavlja. Kako se danas grad Zagreb brani od velikih voda rijeke Save, učenici su nakon odgledanog filma saznali u Glavnom centru obrane od poplava gdje im je Igor Javorović prezentirao praćenje vodostaja, te mjere i aktivnosti obrane od poplava. Učenici su iskoristili priliku postaviti mnogobrojna pitanja, a zadovoljna lica govorila su o razumijevanju ponuđenih odgovora. Druženje je završilo razgledanjem izložbe Dječjeg vrtića "Jabuka" u predvorju zgrade Hrvatskih voda, razmjenom poklona te zajedničkom fotografijom za uspomenu. Slikovnice dječjeg programa Hrvatskih voda posvećene temama poplava i zaštiti voda, pronašle su nove čitatelje u OŠ bana Josipa Jelačića iz Podsuseda koji će s veseljem pratiti avanture kornjače Hrvoja. Razdragani osmjeh i glasan pljesak ispratio nas je uz obećanje za ponovni susret.

Galerija

Učenici OŠ bana Josipa JelačićaUčenici OŠ bana Josipa JelačićaUčenici OŠ bana Josipa JelačićaUčenici OŠ bana Josipa JelačićaUčenici OŠ bana Josipa JelačićaUčenici OŠ bana Josipa JelačićaUčenici OŠ bana Josipa JelačićaUčenici OŠ bana Josipa JelačićaUčenici OŠ bana Josipa JelačićaUčenici OŠ bana Josipa Jelačića