Hrvatske vode
 

"VODAČ ILITI VODOHODAČ..."

Povodom Svjetskog dana voda 2013. i Međunarodne godine suradnje na području voda, Hrvatske vode su u suradnji s autoricom Dajanom Ljubičić, prof. izdale dječju slikovnicu pod naslovom „Vodač iliti Vodohodač...“.

Maleni znatiželjni i neumoran lik Vodača – Vodohodača koji je nebom jurio, u oblacima se skrivao, zemljom skitao, potoke preskakao, ronio i plivao i još puno toga radio, bio je prava inspiracija učenicima osnovnih škola iz Rijeke OŠ Vladimir Gortan, OŠ Turnić i dječjeg vrtića Jabuka iz Zagreba. Njihovi šareni crteži koji prate avanture Vodača-Vodohodača na najmaštovitije načine nam kazuju da su u potpunosti razumijeli sveprisutnost vode i njeno kruženje u prirodi i njenu ulogu u životima svih živih bića. Prigodom obilježavanja Svjetskog dana voda 2013. i međunarodne godine voda slikovnica je promovirana u javnosti te je ovo bio najbolji način da najmlađima prenesemo ljubav prema vodi kao izvoru svega živog na Zemlji i tako još jednom podsjetimo da je zaštita i očuvanje vodnog resursa budućnost svih nas.

Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljicama, djeci i odgajateljicama na pomoći pri stvaranju ove edukativne slikovnice i nadamo se da će svatko tko uzme u ruke ovu slikovnicu uživati u dječjoj mašti i avanturama Vodača-Vodohodača!

Slikovnicu je moguće pregledati klikom na označeni naslov ili na naslovnicu slikovnice.

Vodač iliti Vodohodač