Hrvatske vode
 

Zajedno do EU fondova

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina domaćin je druge po redu konferencije Zajedno do EU fondova – velike mogućnosti za poljoprivredu koja se održava u Osijeku.

Prezentaciju o mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova u Republici Hrvatskoj održat će potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, a uz ministra Tihomira Jakovinu, koji će govoriti o mogućnostima financiranja koje su na raspolaganju njegovom resoru, skupu će se predstaviti i sadašnji i budući korisnici fondova EU. NA konferenciji sudjeluje i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić sa suradnicima.

Ministarstvo poljoprivrede zaduženo je za raspolaganje sredstvima pet fondova EU iz kojih nam je u sedmogodišnjem razdoblju osigurano više od 5 milijardi eura. Kako do tih sredstava i kome su namijenjena, samo su neka od pitanja na koja će biti odgovoreno na konferenciji.

U sektoru vodnog gospodarstva intenzivno se radi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje te uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Pred završetkom su projekti u Slavonskom Brodu, Drnišu i Kninu ukupne vrijednosti 388 milijuna kuna. U tijeku su projekti u Sisku, Čakovcu, Osijeku i Poreču ukupne vrijednosti 1,64 milijardi kuna, kao i natječaji za projekte u Vukovaru i Županji te priprema projekata za apliciranje na fondove EU, ukupne vrijednosti 949 milijuna kuna.

U novoj financijskoj perspektivi za projekte ulaganja u vodni sektor na raspolaganju je gotovo 8 milijardi kuna.

Galerija

EU fondoviEU fondoviEU fondovi